Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EXPO için dev zirve

EXPO için dev zirve

Bakanlar Yıldırım ve Günay ile Ege’nin tüm vali, milletvekili, üniversite rektörleri, ticaret ve esnaf odaları temsilcileri bugün tek yumruk olacak

  • Ege Postası
  • 21.09.2012 - 10:14
İZMİR- Dünyanın en büyük kültür, tarih, eğitim, bilim teknoloji fuarı ve sosyal olimpiyatı kabul edilen EXPO 2020'ye aday olan İzmir, çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, Ankara'da gerçekleşen toplantılarda karşılıklı bilgi paylaşımıyla sürecin işleyişinin ele alındığını söyledi. Vali Kıraç, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım da toplantımıza katıldı. Çalışmalarımızın genel bir değerlendirilmesi ve izlenen yolda yapılan uygulamalar ile öngörüler konuşuldu. Karşılıklı deneyimler paylaşıldı. İlgili bakanlıklarımızın lobicilik girişimleri değerlendirildi" dedi.
 
TOPLANTI BUGÜN
İzmir Valisi Cahit Kıraç, "İzmirli EXPO 2020'yi sahiplenmekle kalmıyor. Her alanında katkı sunuyor. Oluşan duyarlılık bize güç veriyor. Biz hedefleri olan, hayalleri olan heyecan dolu bir şehiriz. Ankara da bu anlamda yanımızda, her türlü desteği sağlıyor. EXPO 2020 İzmir bir devlet projesidir, 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar/herkes için sağlık' diyoruz. Ana temamız da budur. İzmir dünyanın, insanlığın sağlığını ele alıyor, gezegenimizin geleceğiyle ilgileniyor" diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi'nin Valileri, İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, ticaret ve esnaf odaları başkanları, sivil toplum örgütlerinin liderleri EXPO 2020 yolculuğunda İzmir'e destek için bugün toplanıyorlar. Balçova Kaya Termal Otel'de saat 14.00'te başlayacak toplantıya Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Uşak illeri davet edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.