Dolar 32,2749
%0.1
Euro 34,8088
%0.02
Altın 2.439,170
%0.28
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EBSO güneşi Almanya'da gördü

EBSO güneşi Almanya'da gördü

EGE Bölgesi Sanayi Odası, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen dünyanın en büyük Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'na heyetle katıldı.

  • Ege Postası
  • 27.06.2015 - 12:22
EBSO Enerji ve Elektrik Tesisatı Sanayi Meslek Komitesi'nin girişimleriyle Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Gündüz ile Hüseyin Vatansever'in liderliğinde Almanya'ya giden 13 kişilik heyet hem fuarı, hem güneş enerjisi sektöründe söz sahibi firmaları ve bütün enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılayan ekolojik köyü gezdi hem de Alman sanayicileri İzmir'de yenilenebilir enerji yatırımına çağırdı.

EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Gündüz ile Hüseyin Vatansever, Intersolar Europe Fuarı'ndaki etkinlikler kapsamında Münih Konsolosu Selçuk Eke ve Ticaret Ataşesi İsmet Salihoğlu ile biraraya geldi. Aynı zamanda Aliağa OSB Müteşebbis Heyet Başkanı da olan Deniz Gündüz, Türkiye'de yatırım yapmayı planlayan Alman firmalarının gerek ALOSBİ gerekse İzmir'deki diğer organize sanayi bölgelerinde yer göstermeye hazır olduklarını ifade etti. Kimya ve temizlik ürünleri alanında faaliyet gösteren bir Alman şirketinin Türkiye'de üretim tesisi kurmayı planladığını haber veren İsmet Salihoğlu ise, İzmir'deki OSB'lerin tanıtımını yaparak kenti adres göstereceğini söyledi. 

EBSO heyeti Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğu'nu da ziyaret ederek Konsolos Selçuk Eke ile görüştü. Eke, EBSO'nun Intersolar fuarına yönelik organizasyonunun isabetli bir karar olduğunu ifade etti.

EBSO heyeti, Almanya'nın Niestetal kentinde güneş enerjisi ekipmanları üreten SMA firmasına inceleme gezisi gerçekleştirdi. Frankfurt Ticaret Ataşesi Gülay Babadan Tarakçıoğlu'nun da eşlik ettiği organizasyonda SMA Üst Düzey Pazarlama Müdürü Hakkı Karacaoğlan, ABD'de ince film teknolojisinin geliştiğini, birkaç yıl içinde bunun kristal hücreli panellerin yerini alabileceğini ifade etti. Almanya'da kurulu güneş enerjisi üretim gücünün 37.76 GW olduğunu söyleyen Hakkı Karacaoğlan, jeneratörün güvenli çalışma bölgesini koruyarak gerekirse aküyle de entegre ederek önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağladıklarını anlattı.

EBSO heyetinin Almanya'da yenilenebilir enerji konusundaki iş ve inceleme gezisinin en önemli duraklarından birini, ihtiyacı olan enerjinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde eden örnek ekolojik köy Wildpoldsried ziyareti oluşturdu. Münih Belediyesi Sağlık ve Çevre Dairesi Enerji Danışmanı Çiğdem Sanalmış rehberliğinde gerçekleştirilen teknik inceleme gezisinde, 650 konutluk köyde son 17 yılda 4 bin 750 kWp fotovoltaik, 5 biyogaz tesisi, şu an yenileri eklenmekte olan 7 rüzgar türbini ve bir hidroelektrik santrali olmak üzere yenilenebilir enerji projelerinin tümüne yatırım yapıldığı dikkati çekti.

Wildpoldsried Belediye Başkanı Arno Zengerle, 1999 yılından beri 'ekolojik 3 sütun' planını uyguladıklarını belirtirken, enerjide yenilenebilir kaynakları değerlendirme kadar tasarrufa da önem verdiklerini belirtti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.