Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.494,490
%1.15
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EBSO 4. kez 'Yorgancılar' dedi

EBSO 4. kez 'Yorgancılar' dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) 2022-2026 dönem seçimleri sona erdi. Mevcut Başkan Ender Yorgancılar ve Mustafa Karabağlı’nın yarışmasının beklendiği ancak Karabağlı’nın “baskı” iddialarını ortaya atarak son anda yarıştan çekildiği seçime Yogancılar tek aday olarak girdi. Seçimin sona ermesinin ardından seçimi değerlendiren Yorgancılar, “baskı” iddialarına da yanıt verdi ve “Baskıyla iş yapan bir anlayış hiçbir zaman olmamıştır. Hele bizim sanayi odası üyelerine yapılan en büyük hakarettir bu. Anlamış değilim. Üyelerin de çok büyük bir tepkisi oldu. Kim kimi baskısı altına alabilir ki! Neticede perdenin arkasına giriyorsunuz ve hür iradenizle oy kullanıyorsunuz. Size burada kim baskı yapabilir? Kimin kiminle iş ilişkisi olur, kimin kime borcu vardır, kim kiminle sıkıntı içiresindedir ki baskı altında kalsın” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2022 - 13:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) 2022-2026 dönem seçimleri sona erdi.

Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanlık Divanı, TOBB delegeleri ve Disiplin Kurulu’nun belirlendiği ve üç dönemdir odanın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Ender Yorgancılar ve başkan adayı olmak için ESİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devreden Mustafa Karabağlı’nın yarışmasının beklendiği seçimde flaş bir gelişme yanmış ve seçime dakikalar kala Karabağlı, seçimden çekildiğini açıklamıştı. Karabağlı yaptığı açıklamada, baskı iddialarında bulunmuştu.

Öte yandan; İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen seçimlere tek aday olarak giren Yorgancılar, tek aday olarak girdiği yarışta kullanılan 105 oyun 103’ünü alarak güven tazeledi ve 4. kez EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçime ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Yorgancılar, baskı iddialarına da yanıt verdi.

“KARABAĞLI’NIN BU SEÇİMDEN ÇEKİLECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORDUM”

Çok adaylı yarış olacağını düşündüğünü ifade eden Yorgancılar, “Seçime tek liste halinde gitmek durumunda kaldık. Ben Karabağlı’nın bu seçimden çekileceğini tahmin etmiyordum. Çünkü başından beri bu çalışmaların içindeydi. Tabii kendi takdiri. Ben de görev veren, güven gösteren tüm üyelere teşekkür ederim” dedi.

“KİM KİMİ BASKI ALTINA ALABİLİR!”

Karabağlı’nın yarıştan çekilirken yaptığı açıklamada ortaya attığı “baskı” iddialarına da yanıt veren Yorgancılar, “İzmir, cumhuriyetin ve hoşgörünün merkezi. Baskıyla iş yapan bir anlayış hiçbir zaman olmamıştır. Hele bizim sanayi odası üyelerine yapılan en büyük hakarettir bu. Anlamış değilim. Üyelerin de çok büyük bir tepkisi oldu. Kim kimi baskısı altına alabilir ki! Neticede perdenin arkasına giriyorsunuz ve hür iradenizle oy kullanıyorsunuz. Size burada kim baskı yapabilir? Kimin kiminle iş ilişkisi olur, kimin kime borcu vardır, kim kiminle sıkıntı içiresindedir ki baskı altında kalsın. Baskı nedir! Bizim sanayi odası üyelerine yapılabilecek en kötü bir tanımlamadır. Hiçbir zaman böyle bir baskı olmadı olamaz da. Netice itibariyle bu bir yarıştır. Biri kazanır biri kaybeder. Dönüşüm ve değişim sloganıyla çıktılar. Demek ki üyeler dönüşüm ve değişim değil, güven ve tecrübe istediler. O tecrübeyle güvende de beni ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımı gösterdiler. Baskı gibi bir durumu kabul etmek söz konusu değil. Sanayi Odası’ndaki geçmiş süreme bakarsanız hiçbir dönemde hiçbir üyeyle baskıcı bir düzenin olmadığını görürsünüz. Ben bu yarışın demokrat bir şekilde olmasını istedim. Sayın Karabağlı’nın listesinden başka aday liste çıkma talebi geldiğinde ben ‘Çıkarmayın’ dedim. Çünkü teamüllerimizde başkanın olduğu listeden başka bir aday çıkmaz. Bu yarış sandıkta biter. Sandık burası Ama benim grubuma, Pazar günü akşam bir rakip çıktı. Baskıyı kim yaptı” diye konuştu.

“NEREDEN BAŞLAYACAĞIMIZI BİLİYORUZ”

Yarından itibaren başlayacak yeni döneme ilişkin de kısa bir değerlendirme yapan Yorgancılar, “Biz yarın sabah nereden başlayacağımızı biliyoruz. Yönetim kurulunda kendi aramızda bir görev dağılımı yapacağız. Bu görev dağılımı sonucunda gerek İzmir’de gerekse Anakra’da devam eden projelerimizle ve onların çözümüyle ilgili faaliyetlere devam edeceğiz. Bizim hayatımızda değişen bir şey olmadı. Ben yarın sabah nereden başlayacağımı biliyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ BİNANIN PROJELERİ HAZIR”

Yorgancılar, seçim vaatlerinden biri olan EBSO binası hakkında da bilgi verdi ve şunları söyledi; “Bugünden sonraki yapacağımız ilk mecliste, bina konusu ile ilgili daha önceki meclisin almış olduğu kararlar, aramıza yeni katılan meclis üyelerine de anlatıp, binanın son durumu hakkında bilgilendirip İzmir’deki bina ile ilgili yapılacak çalışmaları dile getireceğiz. Projeleri hazır… Bu dönem, inşaat sektöründe çok deneyimli bir arkadaşımız Haydar İnanç, yönetim kurulumuzda… Hem proje hem yapım konusunda bize destek olacak. Dolayısıyla bina yapımına bir an önce başlayıp bitiririz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.