Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.391,630
%-0.22
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Duruşma sonrası Kayalar’dan ilk açıklama

Duruşma sonrası Kayalar’dan ilk açıklama

Menderes Belediye Başkanı iken Menderes Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Mustafa Kayalar, görevden uzaklaştırma kararına karşı açtıkları davada ilk kez hakim karşısına çıktıktan sonra basın açıklaması yaptı. Amacın itibarsızlaştırma olduğuna dikkat çeken Kayalar, “Haksız olarak görevden alındığımı düşünüyorum. Soruşturma devam ediyor diye bize bilgi veriliyor ama dava da açılmıyor. Amaç bizi tekrar aday yapmamak ve CHP’yi kötü göstermek. Süreç maalesef böyle yürüyor. Ben iyi hakimler olduğuna inanıyorum. İnşallah bizim lehimizde karar verecekler” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.12.2022 - 12:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkanı iken Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Menderes Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında görevde uzaklaştırılan Mustafa Kayalar, ‘görevden uzaklaştırılmasına karşı açılan dava’ kapsamında bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Kayalar, soruşturma bitmiş olmasına rağmen 6 aydır görevden uzakta olduğunu ve davaların da başlatılmadığına dikkat çekerken esas amacın kendisinin yeniden belediye başkanı adayı olmasını engellemek olduğunu söyledi.

KAYALAR: EN KISA SÜREDE GÖREVİMİZE DÖNECEĞİZ

Duruşma sonrasında ilk açıklamayı yapan Kayalar, uzaklaştırma kararının hukuksuz olduğunun altını çizerken lehlerinde karar beklediklerini belirtti ve “Öncelikle bize destek olmaya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada savunmamızı yaptık. Ben adalete güveniyorum. Umut olmadan hiçbir şey olmaz. Umut adaletin bir tecellisi. Bu nedenle biz adalete güvenmek istiyoruz. Düzgün karar verecek hakimlerin olduğunu düşünüyoruz. Düzgün bir savunma yaptık. Bütün delillerin boş olduğunu avukatımız anlattı. Ben lehimize bir karar çıkacağına inanıyorum. Yaklaşık 6 aydır görevden uzaklaştırılmış durumdayım ve 6 aydır da davamız açılmadı. Ben burada bir yıpratma ve itibarsızlaştırma olduğunu düşünüyorum. Haksız olarak görevden alındığımı düşünüyorum. Soruşturma devam ediyor diye bize bilgi veriliyor ama dava da açılmıyor. Biz de karşı davamızı açtık. Ben bu haksızlığın giderileceğine inanıyorum ve inşallah en kısa sürede görevimize döneceğiz” dedi.

“TEK AMAÇ BİZİ ADAY YAPMAMAK”

Ülke genelinde CHP’li belediyelere yönelik soruşturmaları da değerlendiren Kayalar, “Bu bütün belediyelerde var. İstanbul’da olduğu gibi bütün Türkiye’deki CHP’li belediyelerde bu baskı var. Burada amaç, belediye başkanlarını ve partiyi itibarsızlaştırmak. Biz sonuçta Menderes’i AK Parti’den aldık ve Menderes’te CHP bayrağını dalgalandırıyorduk. Amaç bizi tekrar aday yapmamak ve CHP’yi kötü göstermek. Süreç maalesef böyle yürüyor. Ben iyi hakimler olduğuna inanıyorum. İnşallah bizim lehimizde karar verecekler” diye konuştu.

AYDIN: BUNU ANLAMAK İÇİN HUKUKÇU OLMAYA GEREK YOK

Kayalar’ın ardından konuşan ve müdafii olan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, verilen kararın yasal dayanağı olmadığını belirtti ve “Hukuk devleti olmamanın ya da hukuksuzluğun bir yönetim biçime haline gelmesinin ağır sonuçlarıyla karşı karşıyayız. Ve hepimiz bütün toplum bu anlamda bedel ödüyoruz. Eğer hukuk sütünse, eğer varsa ve biz bir hukuk devletiysek bugün burada olmamamız gerekiyordu. Çünkü çok açık ki bu soruşturma siyasi saiklerle açılmıştır. Tek hedefi Menderes Belediyesinin CHP’li Başkanını görevden almaktır ve bu sonuçla karşı karşıya bırakmaktır. 2 yıldır devam eden soruşturmanın 1,5 yılı sayın başkanının görevde olduğu sürede yapılmıştır. Ve soruşturmayla iliği istenen her belge Menderes Belediye başkanının imzasıyla başsavcılığa  gönderilmiştir. Soruşturma bittikten sonra gereken bütün belgeler toplandıktan sonra ‘başkanının görevde kalması delilleri karardır’ demek akılla izah edilemez. Bizim aklımızla alay edercesine sayın başkan hakkında yurt dışı çıkış yasağı koydular. Tekrar söylüyorum. Deliller New York ya da Paris’te değil. Deliller Menderes ilçesinde ve sayın başkan Menderes ilçesinde oturuyor. Delilleri karartma ihtimali var diye yurt dışına çıkış yasağı koymanın bir garabet olduğunu anlamak için hukukçu olmaya gerek yoktur. İlk okul düzeyinde bilgi bil bunun için yeterlidir. Milli iradeyi hiçe sayanlar, ancak kendileri lehine tecelli ettiğinde milli irada sayanlar, kazanamadıkları maçı masalarda, içişleri koridorlarında kazanmaya çalışıyorlar. CHP’ni hiçbir ferdi hiçbir baskıya boyun eğmeyecektir, bir adım geriye gitmeyecektir, bir söz eksik söylemeyecektir. İstedikleri her şeyi yapabilirler, devlet ellerindedir ancak biz geri adım atmayacağız. Biz özgür olana kadar elimizden geleni yapacağız. Bir hukukçu olarak her şeye rağmen, yaşadığımız her şeye rağmen hukuka ve mahkemelere olan inancımız sürmektedir. Mahkemelerin öyle ya da böyle sonunda adil bir karar vereceğine inanıyorum. Eğer karar adil değilse de bununla ilgili hukuk yollarına başvurmak hakkımızdır. Biz siyasetin bu baskıcısı tutumuna rağmen yargının görevini yapacağına inanıyorum. Bütün Menderes halkına seslenmek istiyorum; Sayın başkanı iddia edilen suçu işlediğine dair en ufak bir şüphe dosyada yoktur. Bütün soruşturma ve açığa alma işlemi siyasi Saiklerle verilmiştir. Menderes Belediye başkanımızın yanında durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“CHP’Yİ BASKILARLA YILDIRACAĞINI SANANLAR YANILIYORLAR”

Soruşturma ve davaya ilişkin teknik bilgi de veren Aydın, “İdari yargılamada duruşma bildiğimiz duruşma usulü değildir. İdari yargılamada mahkeme delil dinlemez. Taraflara ikişer defa söz verir, karşılıklı görüşlerini dinler ve duruşmayı bitirir. Şimdi mahkeme bizim duruşmada söylediğimiz şeyleri, davalı İçişleri Bakanlığının söylediği şeyleri, sunulan belgeleri ve delileri inceleyecek. 15 gün veya bir ay sonraya gün verir, kendi iş yoğunluğuna göre bir zaman içerisinde bir karar verecek. Karar ne olursa olsun bizim hukuk ve demokrasi mücadelemiz burada bitmeyecek. Biz direnmeye, çalışmaya, dayanışmayla bu kavgayı ve mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kimse de umutsuzluğa düşmesin. Bu ülkenin kurucu partisi var. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi var. O kadar da kolay kurmadık bu ülkeyi. Cumhuriyet Halk Partisi, İçişleri Bakanlığına verilen dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybedince dağılan bir partilerle karıştırmasınlar. Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri atamalarla, baskılarla, soruşturmalarla yıldıracağını sananlar yanılıyorlar. 10 yıl sonra onlar burada olmayacak ama Cumhuriyet Halk Partisi burada olacak. Yüz yıldır olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.