Dolar 32,1841
%0.02
Euro 34,9527
%-0.1
Altın 2.503,980
%-0.26
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya çocuklarına İzmir turu

Dünya çocuklarına İzmir turu

Şenliğe katılan çocuklar ile onları evlerinde misafir eden Gaziemirli ailelerin çocukları katıldıkları boğaz turuyla kentin güzelliklerini, müze gezisiyle farklı kültürleri tanıdı. Dünya çocuklarına İzmir turu

  • Ege Postası
  • 26.04.2015 - 11:59
İZMİR - Gaziemir Belediyesi tarafından ‘Sev kardeşim’ temasıyla bu yıl 18.’si düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar düzenlenen gezilerle İzmir’i tanıma şansı buluyor. Bu yıl şenliğe Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Bosna Hersek, Litvanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Sinop’tan gelen çocuklar ile onları evlerinde ağırlayan çocuklar boğaz turu ve müze gezisiyle keyifli zaman geçirdi, kenti tanıma fırsatı buldu.


 
Önce boğaz, sonra müze turu
Şenlik çocukları ile onları evlerinde misafir eden ailelerin çocukları ilk önce Üçkuyular Vapur İskelesi’nden hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama Vapuru ile boğaz turu yaptı. Keyifli vapur yolculuğuyla eğlenen çocuklar aynı zamanda İzmir’i tanıma fırsatı buldu. Boğaz turundan sonra Bornova’ya geçen çocuklar, burada da Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’ni gezdi. Farklı ülkelerin kültürel materyallerinin ve Anadolu insanının yaşam tarzının sergilendiği müzede çocuklar yeni kültürler keşfetti, tarihe yolculuk yaptı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.