Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya basın örgütlerinden Türk hükümetine tepki

Dünya basın örgütlerinden Türk hükümetine tepki

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü ve Gazetecileri Koruma Komitesi, "Deprem haberi yapan basına müdahale edilmemeli" çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 16.02.2023 - 12:47
  • Güncelleme: 16.02.2023 - 13:37

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Türk yetkililere basına uygulanan baskılara ve kabul edilemez müdahalelere son verme, bilgiye erişim hakkına saygı duyma çağrısı yaptı. Gazetecileri Koruma Komitesi de (CPJ) deprem haberi yapan gazetecilere müdahale edilmemesi gerektiğini kaydetti.

VOA Türkçe’nin aktardığı habere göre, RSF'in internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye’de büyük yıkıma neden olan iki büyük depremden sonra yetkililerin, bölgedeki durumu aktarmaya çalışan gazetecilerin işini engellemek için art arda farklı yollara başvurduğu hatırlatıldı. RSF, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden bu yana saldırganlık, tutuklama, aleyhte dava açma, Twitter’a erişimi engelleme, online saldırı gibi, basına yönelik çeşitli müdahaleleri kayıt altına aldı.

Gazetecilerin, “devleti ya da emniyet güçlerini aşağılama” gerekçesiyle hedef alındığı, deprem felaketinin yansıtılma biçimi ve yönetiminin kontrol altına alınması girişimlerinin giderek daha gözle görünür olmaya başladığı kaydedildi. RSF, online veri akışının da kısıtlama altına alındığına dikkat çekti.

CPJ'in New York'ta bulunan Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Gulnoza Said de, “Yetkililer basın mensuplarına yönelik tüm soruşturmaları sona erdirmeli, muhabirlerin serbestçe çalışabilmelerine izin vermeli ve gazetecilerin taciz edilmekten çekinmeden işlerini yapabilmelerini sağlamalılar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.