Dolar 32,2406
%-0.3
Euro 34,7538
%-0.16
Altın 2.387,780
%-0.24
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğançay’daki ‘rant pazarlığına’ Başkan Sandal’dan ‘yerinde dönüşüm’ sinyali

Doğançay’daki ‘rant pazarlığına’ Başkan Sandal’dan ‘yerinde dönüşüm’ sinyali

Geçtiğimiz günlerde Doğançay bölgesinde Bendis Holding A.Ş.’nin TOKİ’nin imara açacağı taşınmazların çevresindeki imar planı bulunmayan “taşlı tarla” niteliğindeki taşınmazları “kat karşılığı” satın almak için harekete geçtiği gündeme gelmişti. Bölgedeki ‘rant pazarlığına’ ilişkin Egepostası’na konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, firmanın imar için verdiği taahhüde ilişkin “İmar değişikliği için belediyeye gelen bir başvuru yok. Ben bir yıl içerisinde bunu Ankara’dan şuradan buradan geçiririm, karışlığında da bunları alırım yaklaşımı çok akılcı bir yaklaşım değil. Reel değil. Böyle bir taahhüdü belediye olarak biz veremiyoruz” derken bölge halkının hakkının korunması için yerinde dönüşüm sinyali verdi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2022 - 13:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde Şehir Hastanesi ve deprem rezerv alanı çevresinde bulunan Doğançay bölgesinde Bendis Holding A.Ş.’nin TOKİ’nin imara açacağı taşınmazların çevresindeki imar planı bulunmayan “taşlı tarla” niteliğindeki taşınmazları “kat karşılığı” satın almak için harekete geçtiği gündeme gelmişti.

Firmanın taşınmaz malikleriyle yaptığı sözleşmede inşaat alanının yüzde 30’u arsa sahiplerine, verirken aslan payının  yüzde 70’I ise kendisinin aldığı ifade edilirken dikkat çeken bir diğer husus da alanın imar planının olmaması ve buna rağmen firmanın imar planlarının değişimi ve bölgenin imara açılması konusunda satış sözleşmesinde süre taahhüdü vermesi olmuştu.

Öte yandan; bölgedeki “rant pazarlığına” ilişkin Egepostası’na konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konuyu hukuki olarak takip etmeye başladıklarını belirtirken bölgede yerinde dönüşüm sinyali verdi.

“VATANDAŞIN GEÇMİŞTEN GELEN PROBLEMLERİNİ BİR ŞEKİLDE KULLANIP…”

Konuyu hukuki olarak takip etmeye başladıklarını belirten Başkan Sandal, “Biz zaten burada işlemlerin ne boyutta gerçekleştirdiğini bilmiyoruz henüz. Birileri vatandaşa bir holding adına böyle evraklar imzalatıyorlar. Taraflar belli mi o bile belli değil. Ama vatandaşın geçmişten gelen problemlerini bir şekilde kullanıp vatandaşın elindeki malı bir şekilde kapatmak istiyorlar. Biz bu konu üzerine bütün boyutlarıyla gitmeye kararlıyız. Biz, oradaki vatandaşı mağdur etmeden ve emeklerini sağa sola çarçur ettirmeden koruma çabası içindeyiz. Süreci bu saatten sonra hukuki olarak takip edeceğiz. Belediye olarak da üzerimize düşeni yapacağız. Vatandaşın bilgilendirilmesinden tüm tedbirlere kadar elimizden geleni yapacağız” dedi.

“ÖYLE BİR TAAHHÜDÜ BİZ BİLE VEREMİYORUZ”

Firmanın imar değişikliğine ilişkin vatandaşa verdiği süre taahhüdünü de gerçeklikten uzak bir yaklaşım olarak değerlendiren Sandal, “İmar değişikliği için belediyeye gelen bir başvuru yok. Ben bir yıl içerisinde bunu Ankara’dan şuradan buradan geçiririm, karışlığında da bunları alırım yaklaşımı çok akılcı bir yaklaşım değil. Reel değil. Böyle bir taahhüdü belediye olarak biz veremiyoruz. Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesi böyle bir taahhüdü veremezken orada yaşananların ne kadar hukuki olduğunu siz düşünün” diye konuştu.

"GEREKİRSE DÜZENLEME YAPARIZ"

Bölge halkının haklarının korunması için yerinde dönüşüm sinyali veren Başkan Sandal “Orada yoksul insanlarımız var. Bu mülkleri edinene kadar çektikleri çile var. Bizim amacımız arkadaşlarımızın emeklerinin zayi olmamasıyla ilgili. Herhangi bir kazaya kurban gitmelerini ve ellerindeki mallarının alınmamasıyla ilgili. Gerekirse biz Büyükşehir’le birlikte burada gerekli düzenlemeleri yaparız vatandaşımız için ve vatandaşımızdan da bunun karşılığında herhangi r bedel istemeyiz. Toprağı da vatandaşın kendi toprağı olarak kalır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.