Dolar 38,5658
%0.32
Euro 43,5812
%0.07
Altın 4.009,610
%0.14
Bist-100 9.078,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doç. Durur: Teknik, erkeklerin bildiği bir alandır

Doç. Durur: Teknik, erkeklerin bildiği bir alandır

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Küçük Durur, “Teknik, geçmişten günümüze erkeklerin bildiği bir alan olmuştur. Teknolojinin üretiminde kadın hep dışlanmış ve üretici değil tüketici...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 13:07
Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Küçük Durur, “Teknik, geçmişten günümüze erkeklerin bildiği bir alan olmuştur. Teknolojinin üretiminde kadın hep dışlanmış ve üretici değil tüketici konumunda olmuştur." dedi.

AÜ İletişim Fakültesi tarafından ‘Yeni İletişim Teknolojilerinin Günümüzdeki Yansımaları’ konulu bir panel düzenlendi. Fakültenin konferans salonunda gerçekleşen panelde Doç. Dr. Raci Taşçıoğlu, Doç. Dr. Derya Tellan, Yrd. Doç. Dr. Adem Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu ve Arş. Gör. Fatih Değirmenci konuşmacı olarak yer aldı.

İnternet ve kadın konusunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Elif Küçük Durur; tekniğin, geçmişten günümüze erkeklerin bildiği bir alan olduğunu ifade ederek, "Toplumsal hayatta da kadın hep ikinci plana atılmıştır. İnternette arkadaşlık sitelerinde kadına hep kötü tekliflerde bulunulmuş ve orada bulunan kadınlar hep kötü tanınmıştır.” diye konuştu.

Yeni iletişim teknolojileri ve reklamcılığın tiranlığını tanımlayan Doç. Dr. Derya Tellan, modern reklamcılığın 20. yüzyılda başladığını belirterek, “Tarım ve ticaret ilk zamanlarda para kazanmak için kurulmuştur. İletişim teknolojilerinin gelişmesiyle reklamcılık önem kazanmış ve rekabet de buna paralel olarak artmıştır. Google’dan günde 5 milyara yakın arama yapılmaktadır. Açık sitelerde günde 3 bin ürün pazarlanıyor. Ülkemiz, internet pazarlamasında 12. sırada yer alıyor.” diye ifade etti.

Sinemalarda Neo-liberal dönüşümü anlatan Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, “ABD’de film endüstrilerinin yüzde 80’i yabancı sermayeden oluşuyor. Hollwood film oyuncularının çoğu Avrupalı oyunculardan oluşuyordu. ABD ve Avrupa, sürekli rekabet halindeydi. 60 ve 70’li yıllarda krizler oldu. Sektörler bütünleşmelerle krizleri aşmaya çalıştı. Tekelleşme ile film endüstrisi ayakta durabilmiştir.” şeklinde konuştu.







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.