Dolar 32,2707
%-0.03
Euro 34,8726
%0.14
Altın 2.433,610
%0.36
Bist-100 10.106,00
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır'da çatışma: Tahir Elçi öldürüldü 1 polis şehit

Diyarbakır'da çatışma: Tahir Elçi öldürüldü 1 polis şehit

Diyarbakır'da çatışma: Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürüldü, bir polis memuru şehit oldu. Diyarbakır Barosu'nun tarihi Dört Ayaklı Minarenin çatışmalarda zarar görmesine ilişkin basın açıklamasını bitirdiği sırada çatışma çıktı. Olayda Elçi vurularak öldürülürken, bir polisin de şehit olduğu bildiriliyor.

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 12:35
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi çatışmada hayatını kaybederken, 1 polis şehit oldu. 3 polis de yaralandı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, başına isabet eden tek kurşunla öldürüldü. Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Deyer, Tahir Elçi'yi kaldırıldığı hastanenin morgunda teşhis ettiğini söyledi. Deyer Elçi'nin nasıl öldürüldüğünü de anlattı. 

'MORGTA TEŞHİS ETTİM'
Cumhuriyet Gazetesi'nden Kemal Göktaş'a açıklama yapan Deyer, basın açıklaması yapıldıktan sonra insanların dağıldığını ve Elçi'nin bir ara sokakta başına isabet eden tek kurşunla öldürüldüğünü söyledi. Olayın görgü tanıkları olduğunu da söyleyen Deyer, kimin ateş ettiği konusunda bir bilgilerinin olmadığını söyledi.


Çatışma sırasında Tahir Elçi son olarak böyle görüntülendi.

GÖRGÜ TANIKLARI: SAKALLI BİRİ ATEŞ ETTİ
Tahir Elçi'ye yapılan saldırı Dört Ayaklı Minare'nin geçtiğimiz günlerdeki çatışmada hasar görmesiyle ilgili olarak 10.30’da yaptığı basın açıklaması sırasında gerçekleşti. DHA muhabiri Felat Bozarslan’ın görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgiye göre sakallı bir kişi gruba ateş açtı.
Doğrudan hedeflenip hedeflenmediği henüz bilinmeyen Tahir Elçi’nin ölümünü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı Twitter’dan duyurdu. 

ANADOLU AJANSI 'PKK DEDİ'
Anadolu Ajansı, Elçi’nin terör örgütü terör örgütü PKK mensuplarının ateş açması sonucu çıkan çatışmada öldüğünü duyurdu. 

GAZETECİLER  YARALANDI

Çatışmada gazetecilerden de yaralananlar olduğu belirtildi. Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan olayda yaralandı.






TAHİR ELÇİ KİMDİR'
Diyarbakır Barosu Başkanı olarak görev yapan Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyordu. 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yapan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanlığı yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Elçi iki çocuk babasıydı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.