Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dilan ve Engin Polat’ın avukatı: Kara para aklamış olabilirler

Dilan ve Engin Polat’ın avukatı: Kara para aklamış olabilirler

Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün, şirketlerin sahte fatura kesmek için kurulduğunu belirterek, "Kaynağı belirsiz yüklü miktarda para hareketi bulunmaktadır, ancak bunun kaynağının bahis mi ya da başka bir kara para olduğu konusunda şüphelerim var." dedi.

  • Ege Postası
  • 19.11.2023 - 10:01
  • Güncelleme: 19.11.2023 - 12:34

Dilan ve Engin Polat’ın şirketlerine avukatlık yapan Ahmet Gün, şirketlerin sahte fatura kesmek amacıyla kurulduklarını söyledi.

Avukat Ahmet Gün savcılık ifadesinde, “Ben etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak suretiyle ifade vermek istiyorum. Ben yaklaşık 3-4 yıldan bu yana soruşturmanın şüphelileri Polatlara ait şirketlerin mali müşavirliğini yapıyordum. Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar muhasebe ücretini ödeyemiyorlardı, bazen de geç yatırıyorlardı. Soruşturma kapsamındaki tasfiye halindeki Fekben Plastik Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, tasfiye halindeki BYZGUN Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve tasfiye halindeki Tekbaşer Metal ve Sanayi Mamulleri Ticaret Anonim Şirketi isimli firmalar sahte fatura düzenlemek için kurulmuş firmalardır. Bu firmaların sahte fatura düzenlenmesi amacıyla devrini Sezgin Polat aldırmıştır. Bu firmaların naylon fatura kesen sahte firmalar olduğu konusunda Engin Polat’ın da bilgisi vardır.”dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.