Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de barış için 800 imza

Dikili'de barış için 800 imza

İZMİR'in Dikili İlçesi'ndeki Birleşik Haziran Hareketi ilçe genelinde 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganıyla başlattığı kampanyada köy ve mahallelerden topladıkları 800 imzayı TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 15:44
Dikili İlçesi'nde terör olaylarına tepki göstermek ve 'savaşa hayır' demek için imza kampanyası başlatan Birleşik Haziran Hareketi, 26- 27 ve 28 Ağustos'ta Atatürk Meydanı'nda barış bildirileri dağıtarak, savaşın zararları konusunda halkı bilgilendirdi. Barışın birlik ve beraberliği geliştireceğini, savaştan kimseye fayda gelmeyeceğini anlattıklarını söyleyen Dikili Haziran Hareketi Üyesi Ali Ceylan, topladıkları 800 imzayı Dikili Postanesi'nden TBMM Başkanlığı'na gönderdiklerini açıkladı.



Ceylan, "Türkiye uzunca bir süre AKP'nin hukuksuzluğa, yolsuzluk ve rüşvete, keyfilik ve otoriterliğe bulanmış anlayışı tarafından yönetilmiş, 7 Haziran seçimlerinde ise halk bu anlayışa dur demiştir. Erdoğan cuntası, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan bu iradeyi hiçe saymış, içeride ve dışarıda ilan ettiği savaş aracılığıyla adeta bir darbe gerçekleştirmiştir. Bu gidişatın sona erdirilmesini ve akan kanın durdurulmasını istiyoruz.



Suriye'de savaşa son verilmeli, emperyalist yabancı güçler ve AKP rejimi Suriye'den çekilmelidir. İncirlik üssü kapatılmalıdır. Cihatçı teröre verilen her türlü destek sona ermelidir. Devlet Kürt siyasi hareketine yönelik operasyonlara ve baskılara son vermeli, PKK eylemlerinden vazgeçmeli, sorunun barışçıl, demokratik kalıcı çözümü için başta TBMM olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin dahil olacağı bir çözüm süreci hayata geçirilmelidir" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.