Dolar 32,3836
%-0.12
Euro 34,6084
%-0.56
Altın 2.390,160
%-1.84
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de Meclis Üyesi'ne 'işgalci' tepkisi!

Dikili'de Meclis Üyesi'ne 'işgalci' tepkisi!

İZMİR'in Dikili İlçesi'ndeki Kabakum Bankacılar Sitesi'nin sakinleri, siteye ait kafeteryada kiracı olan ancak süresi dolunca talep edilmesine rağmen işletmeyi boşaltmayan CHP'li Dikili Meclis Üyesi Gazi Akıncı'yı Dikili Atatürk Meydanı'nda toplanarak protesto ettiler. Dikili'de Meclis Üyesi'ne

  • Ege Postası
  • 29.07.2015 - 17:50
İZMİR - Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne de giren CHP'li Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Gazi Akıncı, Kabakum Mevkii'ndeki Bankacılar Sınırlı Sorumlu İşletme Kooperatifi'ne ait deniz kenarında yer alan kafeteryayı dört yıl önce iki yıllığına kiraladı. Ancak sözleşmesi bitince, kooperatif önünde bulunan çamlık adıyla da bilinen deniz kenarındaki alanı işletmeye devam etti. Bunun üzerine site sakinleri ile arasında çeşitli zamanlarda tartışmalar yaşandı. Mahkemeye taşınan konudan tahliye kararı çıktı. Ancak itiraz eden Akıncı, kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay'dan sonuç beklenirken, tepkili site sakinleri, alanda ruhsatsız içki verildiğini defalarca belediyeye şikayet ettiklerini, konuyu CHP İzmir İl Başkanlığına kadar ilettiklerini ifade etti. Gerekli ilgiyi göremediklerini söyleyen site sakinleri de bunun üzerine Atatürk Meydanı'nda geniş çaplı bir eylem gerçekleştirdiler.
 


SLOGAN ATILDI
 
Dikili Atatürk Meydanı'nda toplanan 500 kişilik grup, başlattıkları protesto gösterisinde "İşgale Son" ve "Kocaoğlu şaşırma! İşgalciyi kayırma" pankartları, 'Direne direne kazanacağız', 'Biz halkız işletmecilere teslim olmayacağız', 'Halkın sahili rantçılara teslim edilemez', 'Rantçı belediye mi, halkçı belediye mi' türünde dövizler açtılar. Protesto gösterisi sırasında ayrıca "Başkan istifa", "Halk burada başkan nerede", "Site bizimdir, bizim olacak" gibi sloganlar atıldı.
 
Daha sonra konuyla ilgili site sakinleri adına Kooperatif'in komite başkanı Suha Ergin tarafından basın açıklaması okundu. Yapılan açıklamada; "Bizler 1500 ortaklı, Kabakum Bankacılar Sitesi İşletme Kooperatifi sakinleriyiz. Sitemizde 6 bin civarında insan yaşamaktadır. Dikili ve yakın çevrelerin, site sakinlerinin yaz aylarında denizden faydalanmak üzere gelip eğlendiği ve dinlendiği, sitemizin tapulu alanı iken kamuya devredilen, kooperatifimizin imkanlarıyla düzenlenen ve üzerinde fıstık çamı ağaçları bulunan alan, son mahalli seçimlerinde CHP'den belediye meclis üyesi seçilen Gazi Akıncı tarafından, CHP'li Dikili Belediyesi ve Dikili Malmüdürlüğü'nün yasa dışı destekleriyle işgal edilmiştir. Ticari işletme haline çevrilen yere belediye ruhsat vermemekte ancak ruhsatsız çalışmasına da göz yummaktadır. Belediye zabıtasından istediğimiz, ruhsatsız işletilen mekana ceza ve kapatma uygulamasına yönelik isteklerimiz belediyece engellenmekte, yazılı başvurularımız günlerdir cevapsız bırakılmaktadır" denildi.
 
BİZLERİ  YANILTTILAR
Site yönetim Kurulu tarafından CHP Dikili İlçe Başkanlığı'nın, İzmir İl Başkanlığı'nın, CHP'li İzmir Milletvekillerinin de bilgilendirildiği, ancak hiç bir sonucun alınmadığı belirtilen basın açıklamasında ayrıca; "Sitemizden CHP'ye yüzde 80 - 90 oranında oy çıkmıştır. CHP'den medet ummamızın sebebi parti programlarında ki 'Park ve bahçeler halka aittir' ibaresidir. Bu tür işgalci zihniyetindeki kişileri bünyesinde barındırmayacağını, tabanının sesine kulak vereceğini umduğumuz CHP yönetim kademeleri bizleri yanılttı. Bu konuda ki hukuk mücadelemiz sürdürülecek, sorumlu kişiler ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Artık CHP Yönetim kademeleri ve İzmir 2.Bölge Milletvekillerinin bu sorunu çözeceklerine dair umudumuz sona ermiştir. Şimdi sorunumuzu duyarlı halkımızla ve sivil toplum örgütleriyle çözeceğiz" denildi.

 
Yapılan basın açıklamasının ardından oluşturulan üç kişilik heyet Dikili Belediyesi'ne çıkarak Belediye Başkanı ile görüştüler. Daha sonra meydana gelen heyet adına konuşan Dikili Bankacılar Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Vayhiç; "Belediye Başkanı ile görüştük. Burayla ilgili yıkım kararı var falan dedi. Süreç kanımca oyalanmaya çalışılıyor. Biz eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.
 
Daha sonra meydanda bulunan kalabalık toplu halde işgal edildiği ileri sürülen, Kabakum Bankacılar sitesinde bulunan alana giderek burada oturma eylemi yaptılar. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında ise vatandaşlarla işletmeciler arasında yer yer tartışmalar yaşandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.