Dolar 38,5687
%0.33
Euro 43,6369
%0.2
Altın 4.018,460
%0.36
Bist-100 9.168,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili HDP’ye yapılan saldırıda CHP, MHP, İP İttifakı

Dikili HDP’ye yapılan saldırıda CHP, MHP, İP İttifakı

HDP İzmir İl Örgütü dün organize edilen Dikili Adaylarının tanıtım etkinliğine yönelik gerçekleşen ve iki kişinin yaralandığı saldırıya yönelik olarak açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 29.01.2014 - 14:04
İZMİR- Basın açıklaması sırasında konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur saldırıyı yapan grup içerisinde CHP, MHP, İşçi Partisi üyelerinin olduğunu İddia etti. Uğur, Dikili Belediye Meclis Üyesini darp eden kişinin de ESKİ CHP Dikili Gençlik Kolları Başkanı olduğunu ve kendisini teşhir ettiklerini bildirdi.
Uğur yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

MHP ADAYI, CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İTTİFAKI
“Dün saldırıyı gerçekleştirenlerin başında Dikili MHP Belediye Başkan Adayı Halis Devecioğlu olmakla beraber arkadaşımıza saldırıyı yapan şahıslardan biri de geçen dönem CHP gençlik kolları başkanlığını yapan kişi olduğu partililerimiz tarafından teşhis edilmiştir. Yapılan şikayetimiz üzerine altı kişi tespit edilerek gözaltına alınmıştır. Bunlar MHP, CHP ve İşçi Partililerden oluşmaktadır.
Böylece ülkede tekçi asimilasyoncu ırkçı siyaseti geliştirerek güç toplamaya çalışanlar ülkeyi karanlık bir mecraya sürüklemektedirler. AKP diktatörlüğünün on iki yıllık icraatı ve 2013 Nevruz’unda ortaya çıkan barış imkanını heba etmesi şu ana kadar her hangi bir adım atmasının bedelleri ödenmektedir.

HDP ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ KAZANIMLARINI TERK ETMEYECEKTİR
Bütün bunların karşısında yegane seçenek olarak, halkların eşit özgür bir arada yaşamalarının imkanları için mücadele eden HDP ise bu güçlerin saldırı hedefi haline gelmiştir. Başta Kürt halkı olmak üzere ezilen halklarımız bunca yıldır sürdürülen özgürlük mücadelesinin kazanımlarını asla terk etmeyecek bu kazanımları geri dönüşsüz bütün emekçiler, bütün inanç kesimleri, kadınlar, gençler, LBGTİ bireyleri için suyun, ağacın, hayvanın yani doğanın hakkı için zafere taşıyacaktır bundan kimsenin kuşkusu olmasın”

HDP DİKİLİ BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYI SEMRA UZUNOK KONUŞTU
Dün gerçekleştirilen HDP Dikili Aday Tanıtım Mitinginde saldırılara maruz kalan HDP Dikili Belediye Eş Başkan Adayı Semra Uzunok ise, yaşanan olayları şu şekilde değerlendirdi:
“Bu saldırı Kürtlerle yan yana duran aslında ülkede barış ve demokrasi sürecine katkı koyan herkese yapılan bir saldırıydı. Biz bundan sonraki seçim çalışmalarımıza dün olduğu gibi halkların kardeşliğine, demokrasiye vurgu yaparak devam edeceğiz.

“ONLAR GELECEĞİ ELLERİNDEN ALINMIŞ GENÇLER”
Orada bize saldıran bazı gençler aslında geleceği ellerinden alınmış, asıl sorundan uzak tutulmaya çalışılan gençlerdir. Bu gençler aslında tepkilerini bizlere değil sisteme karşı verdiler. Ama onlar yanlış kanala yönlendirildiler.
Aslında öfkeleri Bakan çocuklarının üzerinden çıkan milyon dolarlaradır. Onların öfkeleri okumalarına rağmen işsiz kalmalarıdır, emeklerinin karşılığını alamamalarıdır. Bu öfke buradan büyüyor. Bizim gibi demokrasi mücadelesi veren özgürlük ve barış mücadelesi veren partilere yönlerini dönmeleri için bir fırsattır.

“TÜM ADAYLARIMIZ İLE KENTİMİZİ BİZ YÖNETECEĞİZ”
Bizde hem İzmir’in hem Türkiye’nin hem de Kürdistan’ın tüm illerinde bu şiarla seçim çalışmalarımızı yürüteceğiz. Tüm adaylarımız ile kentimizi biz yöneteceğiz ve şehir senin benim şiarıyla seçim çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.