Dolar 32,8308
%0.19
Euro 35,2359
%0.42
Altın 2.448,200
%-0.4
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devlet kurumunda AVM toplantısı!

Devlet kurumunda AVM toplantısı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapan Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Holding’e bağlı Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yeni yatırımı halkın kantarına çıkıyor. Firmanın AVM projesi için 18 Ekim'de yapılacak kritik ÇED toplantısı için Bornova Öğretmenevi seçildi. Firma projesini halka anlatacak

  • Ege Postası
  • 07.10.2016 - 12:15

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Mersinli sınırlarında kalan Yeni Kent Merkezi’ndeki milyon dolarlık arazide içinde AVM, konut ve ofislerin bulunduğu yeni bir gökdelen yapılacak. Ankara Caddesi üzerindeki projenin inşaat alanı 277 bin metrekare olurken, proje toplam 43 bin metrekare alan üzerinde yükselecek.

ÖĞRETMENEVİ'NDE HALKA TİCARİ PROJE SUNUMU YAPILACAK

İzmir'in yükselen yıldızı Yeni Kent Merkezi girişinde Florya Gayrimenkul tarafından hayata geçirilecek gökdelen projesi halkın kantarına çıkacak. İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, ÇED sürecinde kritik öneme sahip halkın katılım toplantısı için adres ve zaman da belli oldu. Buna göre yatırımcı firma AVM, rezidans ve iş merkezi projesinin detaylarını 18 Ekim tarihinde yapılacak toplantıda halka, meslek örgütlerine ve sivil toplum kuruluşlarının dikkatine sunacak. Toplantı yeri olarak ise, benzer ticari yatırımların aksine devlete bağlı kurum ve kamu statüsündeki Milli Eğitim Vakfı tarafından işletilen Bornova'daki Öğretmenevi'ne ait Akdeniz Salonu seçildi.

DEV AVM VE REZİDANS YAPILACAK

Toplam alanı 277 bin metrekare olan proje kapsamında 65 bin metrekareye AVM, 34  bin metrekareye konut, 41 bin metrekarelik kısma da ikinci konut ve 40 bin metrekarelik son bölümde de ofis ile iş merkezi yapılacak. Bin 700 kişinin istihdam edileceği proje yapımının 36 ayda tamamlanması planlanıyor. Konak-Karşıyaka ve Bornova sınırlarının kesiştiği ve Ege Perla projesine komşu alanda hayata geçirilecek yeni gökdelen tamamlandığında toplam 32 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. 625 milyon lira proje maliyeti belirlenen yatırım ile hayata geçirilecek tesisi ise günde 27 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Çevreyoluna komşu arazide toplam 3 adet gökdelen inşa edilmesi planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.