Dolar 32,1691
%0.02
Euro 35,0801
%-0.03
Altın 2.469,870
%0.08
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremzede çocuklar için 'Özel Çocuklar Destek Sistemi'

Depremzede çocuklar için 'Özel Çocuklar Destek Sistemi'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afetzede çocuklara psikososyal destek sağlamak için oluşturdukları “Özel Çocuklar Destek Sistemi” uygulamasını tanıttı. Bakan Koca, “Uygulama 14 Şubat’tan beri aktif. Uygulamada 7/24 görevli operatörler, gönüllü çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanlarına randevu oluşturmakta ve randevu saatinde görüntülü görüşme sağlanmaktadır." dedi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2023 - 11:48
  • Güncelleme: 02.03.2023 - 13:15

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremzede çocuklar için oluşturdukları destek sistemi uygulamasını tanıttı. Bakan Koca, konuya ilişkin bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“ACILARIN DERİNLEŞMESİNE İZİN VERMEDEN YAPILACAKLARI YAPMALIYIZ. UYGULAMAYI İNDİRİP OPERATÖRDEN RANDEVU ALIN. BU HEPİMİZE İYİ GELECEK”

“Depremzede çocuklar için ruh sağlığı destek sistemi, mobil telefonlara uygulama olarak indirilebilen ‘Özel Çocuklar Destek Sistemi’ uygulamamızla depremzede çocuklarımıza, gençliğe yeni adım atan arkadaşlarımıza ruh sağlığı destek hizmeti sunuyoruz. Uygulama 14 Şubattan beri aktif. Uygulamada 7/24 görevli operatörler, gönüllü Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı uzmanlarına randevu oluşturmakta ve randevu saatinde görüntülü görüşme sağlanmaktadır. Kurulan sistemle depremzede çocuklarımızın aynı hekimden uzun süreli destek alması mümkün. Ayrıca, sahadaki Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı uzmanı hekimlerimiz gerekli durumlarda yüz yüze görüşme yapmakta, ilaç ihtiyaçları Bakanlığımızın saha ekiplerince karşılanmaktadır. Sistemde, çocuk ve gençlerimizi dinlemeye hazır 254 gönüllü hekimimiz var. Sayıları artacak. Acıların derinleşmesine izin vermeden yapılacakları yapmalıyız. Depremzede çocuklarımızın yakınları, gençler… Uygulamayı indirip operatörden randevu alın. Bu hepimize iyi gelecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.