Dolar 32,3798
%-0.18
Euro 34,7442
%0.01
Altın 2.426,110
%-0.52
Bist-100 9.970,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Depreme dayanıksız’ denmişti: Belediyeden ‘Atakent’ açıklaması

‘Depreme dayanıksız’ denmişti: Belediyeden ‘Atakent’ açıklaması

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen ve İzmir kamuoyunda uzun süre tartışmalara neden olan Atakent Anadolu Lisesi’ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Belediye tarafından yapılan açıklamada yıkımın gerekçesinin “okulun depreme dayanıksız” olması iddiaları olduğu hatırlatılırken okulun depreme dayanıksız olması konusunda belediyeye herhangi bir belge ve bilgi ulaşmadığı ifade edildi. Yapılan açıklamada ayrıca konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvurunun da cevapsız kaldığı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2022 - 17:58

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda İzmir'in en önemli okulları arasında yer alan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkılacağı konusu gündeme gelmişti.

Yıkım kararına gerekçe olarak okulun “depreme dayanıksız olması” gösterilirken CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, okulun deniz kıyısında olan arazisinin Cengiz İnşaat’a tahsis edileceğini iddia etmişti.

Okul için verilen yıkım kararına ilişkin tartışmalar devam ederken Karşıyaka Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, okulun depreme dayanıksızlığı konusunda belediyeye herhangi bir belge ulaşmadığı belirtilirken İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvurunun da cevapsız kaldığı belirtildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“Kamuoyunun bildiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı ilgili daire başkanlığı temmuz ayı sonlarında ilçemiz Atakent Anadolu Lisesi binasının boşaltılması ve yıkılması kararını kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu kararın gerekçesi olarak yapılan testlerin binanın depreme dayanıksız olduğunu göstermesi olduğu bildirilmiştir. Takip eden süreç içerisinde bazı iddialar ortaya atılırken, öğrenci velilerinden oluşan bir grup belediyemize sözlü ve yazılı olarak başvurarak binanın depreme dayanıklılığı konusunda yapılan testler hakkında daha detaylı ve somut bilgi talep etmiştir. Konunun gündeme geldiği ilk günden bugüne binanın depreme dayanıklılığı konusunda herhangi bir ölçüm sonucu ve rapor belediyemize iletilmemiştir. Riskli yapı süreçlerinin onaylarının girildiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.R.A.A.D sisteminde de okulla ilgili herhangi bir kayda rastlanmamıştır. Bu şartlar altında ilgili vatandaşlarımızın sorularına cevap verebilmek için yazılı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurulmuş, yapıldığı söylenen depreme dayanıklılık testleri ve verilen raporların sonuçları hakkında bilgi talep edilmiş, ancak bugüne kadar yazılı ve sözlü taleplerimize karşılık herhangi bir bilgi bize iletilmemiştir. Genel izlenimimiz yapılan testlerin sonuçlarının bizimle paylaşılmayacağı yönündedir.

Yıkım ve taşıma kararı sonrası 1200 öğrencili Atakent Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerinin mağdur olmaması adına yeterli ve gerekli önlemlerin alınması en büyük dileğimizdir.

Sorulan sorular ve bizden istenen bilgi talebi nedeniyle kamuoyuna bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyulmuştur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.