Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9648
%-0.29
Altın 2.325,760
%0.23
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Deniz Poyraz'ın katil zanlısından mahkeme başkanına şok tehdit!

Deniz Poyraz'ın katil zanlısından mahkeme başkanına şok tehdit!

İzmir'de HDP il binasına girip Deniz Poyraz'ı (38) öldüren Onur Gencer (27), üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan sanık Onur Gencer, "HDP binaları terör yuvalarıdır" dediği için kendisini uyaran mahkeme başkanına "Senin başına bela olurum" karşılığını verdi. Duruşma 18 Temmuz’a ertelenirken, sanığın duruşmaya getirilmesi kararı alındı.

  • Ege Postası
  • 29.04.2022 - 12:39

Geçen yıl 17 Haziran'da İzmir'in Çankaya semtindeki HDP il binasına girerek, burada çay servisi yapan Deniz Poyraz'ı tabancayla öldüren eski sağlık çalışanı Onur Gencer'in yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Tutuklu sanık Onur Gencer, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Poyraz'ın yakınları, taraf avukatları ve partililer de salonda hazır bulundu.

SANIĞIN GETİRİLMEMESİ ELEŞTİRİLDİ

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, sanığın salona getirilmemesine tepki gösterdi. Poyraz ailesinin avukatı Türkan Aslan Ağaç da sanığa 300'e yakın soru hazırladıklarını ancak SEGBİS ile bağlanmasının yüz yüzelik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Ağaç, sanığın jest ve mimiklerini görmek istediklerini, bu şekilde adil bir yargılama olmayacağını savundu. Ara karar verilerek sanığın duruşma salonuna getirilmesini talep etti.

Mahkeme heyetinin, çapraz sorgu için sadece vekillere izin verileceğini söylemesi salonda gerginlik yarattı.

Kararı eleştiren İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, "Bu ülke için adalet istiyoruz. Bu ülkenin geleceğe özgürce bakmasını istiyoruz. O nedenle her bir üye hakimi ve sizi reddediyoruz" dedi.

Poyraz ailesinin avukatı Türkan Aslan Ağaç da 'reddi heyet' talebinde bulundu. Ağaç, "Mahkemenin tarafsızlığının ortadan kalktığını düşündüğümüz için çekilmenizi istiyoruz. Eğer bunu kabul etmezseniz biz heyeti reddediyoruz" dedi.

Ancak, mahkeme heyeti, 'reddi heyet' talebini reddetti.

Mahkeme Başkanı’nın söz verdiği sanık Gencer'in konuşmaları salonda tansiyonu iyice yükseltti. Sanık Gencer, "Kendi söylemleri gösteriyor ki HDP binaları terör yuvalarıdır" ifadelerini kullanınca salondan tepki geldi.

Mahkeme Başkanı sanık Gencer'i uyardı. Bunun üzerine Gencer mahkeme başkanına yönelik, "Senin başına bela olurum" karşılığını verdi. Mahkeme Başkanı, sanığın SEGBİS odasından çıkarılmasını istedi.

BİR SONRAKİ DURUŞMADA HAZIR BULUNACAK

Sonrasında "ara karar" açıklandı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, bir sonraki duruşmada salona getirilmesi için cezaevine yazı gönderileceğini açıkladı. 'Reddi heyet' talebini reddeden mahkeme heyeti, bu talep için dava dosyasının mahkeme heyetinin yazılı görüşüyle birlikte değerlendirilmek üzere İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı 18 Temmuz 2022'ye erteledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS VE 7 YIL HAPİS İSTENİYOR

İddianamede, eski sağlık personeli olan sanık Gencer hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme', 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7 yıl hapis cezası talep edilmişti. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.