Dolar 32,8363
%0.21
Euro 35,2202
%0.37
Altın 2.441,230
%-0.68
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delege seçimlerine sayılı gün kaldı: İzmir'de üye sayısı kaç oldu'

Delege seçimlerine sayılı gün kaldı: İzmir'de üye sayısı kaç oldu'

CHP’de kongre takvimi işlerken, üye listeleri önümüzdeki günlerde askıya çıkacak. Genel merkez güncellemeleri tamamladı,listeleri bu hafta gönderecek. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Genel Merkez’den aldığı bilgi doğrultusunda İzmir’de üye sayılarının 170 bin civarında olduğunu söyledi. Yazın en sıcak günlerinde örgütün sandık başına gidecek olmasıyla ilgili Serter, “CHP’liler için sıcak soğuk yaz kış hiç fark etmez. Biz parti sevdalısıyız. Üyeler sandığa gidecektir” dedi. Serter, kadın ve gençlere delege listelerinde öncelik verilmesi yönünde örgüte çağrıda bulundu. Delege seçimlerine sayılı gün kaldı

  • Ege Postası
  • 21.07.2015 - 14:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Koalisyon ya da erken seçim olasılıkları arasında CHP’de kongre takvimi işliyor. CHP İzmir ilçe örgütleri, yeni başkanlar ve yeni yönetimlerini belirlemek için açıklanan kongre takvim doğrultusunda önce üye listeleri askıya çıkaracak. Genel merkezdeki üye güncellemeleri tamamlandı, listeler İzmir il ve ilçe örgütlerine gönderilecek. Üye liste askı ve itiraz süresinin ardından 15 Ağustos’ta de CHP’nin mahalle delegelerinin seçimiyle kongre sürecinde sandık mesaisi başlamış olacak. Sonrasında ise ilçe kongreleri tamamlanacak, ardından il kongresi yapılacak.

ÜYE SAYISI 170 BİN OLDU
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Genel Merkez’den aldığı bilgi doğrultusunda İzmir’de üye sayısının170 bin civarında olduğunu söyledi. Partinin uzun yıllar sonra gerçekleştirdiği önseçimde İzmir örgütünde kayıtlı 129 bin üye oy kullanma hakkına sahipti. Böylelikle CHP’nin önseçim kararı alması sonrası partinin İzmir örgütünde 40 binlik bir oy artışı yaşanmış oldu.

SICAK SOĞUK FARK ETMEZ
3,5 yıl önceki olağan kongre takviminde delege seçimleri kış aylarına denk gelmişti. Bu kez yazın en sıcak günlerinde örgüt sandık başına gidecek. İl Başkanı Serter, “ CHP’liler için sıcak soğuk kış yaz hiç fark etmez. Biz parti sevdalısıyız. Hele sandıklar kurulduğunda yaşanan heyecan çok önemli. Partililer olarak bu süreçlerde duyarlıyız. Bu duyarlılıkla özellikle delege seçimlerinde partililerimizin sandıklara sahip çıkacağını net biliyorum. Üye listeleri önümüzdeki günlerde bize ulaşacak, askıya çıkacak. Genel Merkez'den aldığım bilgi doğrultusunda güncellemelerin yapılmasıyla İzmir'de 170 bin civarında kayıtlı partilimiz var. Katılımda yüzde yüzü yakalamak mümkün değil. Tahmin ediyorum yüzde 60 civarında bir katılım olacaktır. Bence bu oranı yakalarsak başarılı oluruz” dedi.

LİSTELERE KADIN VE GENÇLER YAZILSIN
Kadın ve gençlere delege listelerine öncelik verilmesi yönünde örgüte seslenen Serter, “ Benim bu süreçteki en hassas olduğum konu bu…Bu hassasiyeti örgütümüzde duyacaktır. Kadınların ve gençlerin çalışmaları partimiz için çok önemli. Partimizin gittikçe yaş alma oranı artıyor. Gençlere ve kadınlara yer açmamız lazım. Onların enerjilerine ihtiyacımız var. Yaş alan partililerimizin deneyimlerini gençlerle, kadınlarla birleştirirsek güzel bir sinerji yakalarız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.