Dolar 32,3942
%-0.13
Euro 34,7530
%0.03
Altın 2.435,620
%-0.13
Bist-100 9.984,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Daha önce 3 kez ertelenmişti: İzmir Barosu o tarihlerde sandık başına gidecek

Daha önce 3 kez ertelenmişti: İzmir Barosu o tarihlerde sandık başına gidecek

Daha önce pandemiyle mücadele kapsamında alınan kararlar çerçevesinde daha önce üç kez ertelenen İzmir Barosu Genel Kurul tarihi belli oldu. 19-20 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek kurulda üyeler sandık başına gidecek. 

  • Ege Postası
  • 25.05.2021 - 16:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan İzmir Barosu Genel Kurulu, pandemiyle mücadele gerekçe gösterilerek İlçe Seçim Kurulu tarafından daha önce üç kez ertelenmişti.

Kontrollü normalleşmeyle birlikte genel kurulların kişi başına 8 metrekare alan olması ve 300 kişiyle sınırlandırılması koşuyla geçekleştirilebileceği duyurulmuştu. Ancak İzmir Barosu’nun genel kurul talebi bu kez de kurulun kısıtlama günlerinde olması nedeniyle reddedilmişti.

Kısıtlamaların bitmesinin ardından İzmir Barosu Başkanı Özkan yücel, kurullarının ilkinin 24-25 Nisan’da, ikincisini de 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini söylemiş ancak kurul bu kez de ‘tam kapanma’ engeline takılmıştı.

Üç kez ertelenen İzmir Barosu Genel Kurulu için nihai tarih belli oldu. İzmir Barosu’nun yaptığı Genel Kurul başvurusu kapsamında 19-20 Haziran tarihlerinde 11 binin üzerinde üyesi olan İzmir Barosu, bin 100 kişilik hazirun listesiyle sandık başına gidecek.

Konuya ilişkin Egepostasına konuşan İzmir Barosu Başkanı Yücel, şu ana kadar İlçe Seçim Kurulu’ndan genel kurula ilişkin olumsuz bir dönüş olmadığını belirtti ve “Bizim başvurumuz 19-20 Haziran içindi. Şu anda İlçe Seçim Kurulu’ndan bir ‘hayır’ yanıtı gelmedi. Ama 1 Haziran’dan sonra başlayacak yeni süreçle birlikte ne olacak, başka bir karar verilir mi bilmiyoruz ama şu anda genel kurulumuz 19-20 Haziran’da yapılacak gibi duruyor. Genel Kurulumuzu Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda, seçimlerimiz de Fuar 4 Nolu Holde gerçekleştireceğiz” dedi.

A’DAN Z’YE TÜM ÖNLEMLER ALINACAK

Kurulda pandeminin gerektirdiği tüm tedbirlerin alınacağının altını çizen Başkan Yücel, “Öncelikle dezenfektan, maske, HES kodu kontrolü ve ateş ölçümü önlemleri alınacak. Bunun yanında Genel Kurulumuzu açık havada yapacağız ki açık hava tiyatrosu, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak bin 500 kişiyi alacak kapasitede. Bunun yanında seçim günü bütün arkadaşlarımız aynı anda alanda olmasın diye ilçelerden otobüs kaldıracağız ve farklı saatlerde genel kurul alanına getireceğiz. Böylece büyük bir yoğunluk yaşanmasını engelleyeceğiz. Kişisel kullanıma ayrılan kalemler olacak. Yani kamu kurumlarında uygulanan tedbirleri alıyoruz üstüne ek tedbirler de alıyoruz” diye konuştu.

“GENEL KURULUMUZU YAPMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

İlçe Seçim Kurulu’nun bu kurulu da ertelemesi durumunda yine yargı yoluna gidecekleri mesajını veren Başkan Yücel şunları söyledi; “Şu anda İlçe Seçim Kurulu, listelerimizi askıya çıkarmamız yönünde bir bildirimde bulundu. Ama sonraki süreçte yeni bir karar verirler mi bilemiyoruz. Biz şu anda Genel Kurul gerçekleştirilecekmiş gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer yeni bir engelleme girişimi olursa yeni bir ihtar davası açacağız. Biz ısrarla yeni bir tarih belirleyerek Genel Kurulumuzu yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Seçim için şu ana kadar mevcut Başkan ve Çağdaş Avukatlar grubunun adayı Özkan Yücel ile Cumhuriyetçi Avukatlar grubunun adayı Mustafa Çetin’in yarışması beklenirken kurula kadar adaylıklar açıklanabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.