Dolar 32,2447
%-0.09
Euro 35,0272
%-0.16
Altın 2.490,500
%0.98
Bist-100 10.602,00
%2.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEVA Partisi'nden kadınların yaşadığı sorunlara ilişkin çözüm önerileri

DEVA Partisi'nden kadınların yaşadığı sorunlara ilişkin çözüm önerileri

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye'yi en iyi şekilde yönetmenin yolunun kadın-erkek bir arada olmaktan geçtiğini biliyoruz. Karar verici mekanizmalarda çeşitliliğin artmasının verimliliği ve kararların başarısını artırdığını da biliyoruz. Kadınlar siyasetin kurucu unsuru haline gelmeden yeni bir siyasi kültür oluşturamayacağımızı da biliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.03.2022 - 14:56

Ali Babacan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın dün düzenlediği “DEVA Kadında” konferansına video mesajı gönderdi. Parti tarafından bugün paylaşılan videoda Babacan, şunları söyledi:

KADINLAR OLMADAN YENİ BİR SİYASİ KÜLTÜR OLUŞTURAMAYIZ: Kurulduğumuz günden beri ‘siyaset sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir’ dedik. Lafta kalmadık, parti tüzüğümüzde belirlediğimiz parite hedefi ve yüzde 35 cinsiyet kotasıyla katılımcılığı güvence altına aldık. Çünkü siyasetin kadınlara ihtiyacı olduğu fikrinden hiçbir zaman ayrılmadık. Türkiye'yi en iyi şekilde yönetmenin yolunun kadın-erkek bir arada olmaktan geçtiğini biliyoruz. Karar verici mekanizmalarda çeşitliliğin artmasının verimliliği ve kararların başarısını artırdığını da biliyoruz. Kadınlar siyasetin kurucu unsuru haline gelmeden yeni bir siyasi kültür oluşturamayacağımızı da biliyoruz.

UZLAŞMACI BİR SİYASAL KÜLTÜRÜ YERLEŞTİRMELİYİZ: Siyasetin, kadınların empati kurma yeteneğine, nezaket diline, çatışmayı değil müzakere ve uzlaşmayı önceleyen yaklaşımına her zamankinden daha fazla ihtiyacının olduğu bir dönemden geçiyoruz. Demokrasinin kurumsallaşması için öncelikle uzlaşmacı bir siyasal kültürü yerleştirmemiz gerekiyor. Şiddetten ve baskıdan kurtulmak için demokrat bir kültür oluşturmak gerekiyor. Bu hedeflerimizi, önce DEVA Partisi içinde sonra da ülke yönetiminde kadın-erkek yan yana çalışacağımıza, başaracağımıza inanıyorum.”

ESEN: "KADININ CAN YAKAN SORUNLARINA UMUT OLACAĞIZ"

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Esen de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, “Ayrıştıran değil birleştiren, susan değil konuşan, sorgulayan, demokrasi ve eşitlik içinde Türkiye’nin tüm renkleriyle yan yana yaşamayı mümkün kılan, yeni hikâyesi olan bir parti olarak, yeni siyaset tarzıyla, yeni liyakatli kadrolarıyla iyileştirici çözümler ve politikalar üretecek, kadının can yakan sorunlarına umut olacağız” dedi.

DEVA’DAN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanlığı’nca gelecek aylarda açıklanacak olan eylem planında kadınların yaşadığı sorunlara ilişkin yer alan başlıca çözüm önerilerinden bazıları şunlar:

“Şiddetin her türüne karşı toplumsal mücadele seferberliği başlatacağız.

İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacağız, bu konuda çok netiz. 6284 sayılı Yasa’nın etkin uygulanmasını sağlayacağız.

GÜVENLİ ŞEHİR PLANLAMASI

Şiddet mağdurlarının bürokrasiye takılmadan gerekli tedbirlerin alınarak korunduğu ‘Tek Kapı’ sistemini hızla hayata geçireceğiz.

Kadına yönelik şiddet alanında doğrudan yahut dolaylı olarak görev alan tüm idari ve adli personel ile kolluk güçlerinin ve bekçilerin meslek içi eğitimlerle bilgi eksikliklerini giderecek, farkındalık, hassasiyet düzeylerini artıracağız.

Şiddete uğrayan kadınlar ve kadın cinayetleri konusunda ‘veri kayıt sistemi’ oluşturacak, gidişatı takip edecek denetim mekanizması oluşturacak ve işlemesini sağlayacağız.

Elektronik takip sisteminin ülke çapında her ilde uygulanmasını sağlayacak, var olan aksaklıkları gidereceğiz.

Güvenli şehirler planlayacağız.

İŞ KANUNU’NDA DÜZENLEME

MOBESE kameralarının göremediği kör noktaları tespit edip gerekli düzenlemeyi sağlayacağız.

‘Kadına Duyarlı Bütçeleme’ yapacak, kamusal kaynakların, harcamaların kadın erkek arasında hakkaniyetli, eşit paylaşımını kriterler ile garanti altına alacağız.

Kız çocuklarının eğitiminde fırsat eşitliğini sağlayabilmek için kız çocuklarının eğitime erişimindeki sosyal, ekonomik ve kültürel engelleri ortadan kaldıracak, kız çocuklarının erken yaşta okulu bırakmalarının önüne geçeceğiz.

İş Kanunu’nda ve diğer çalışma mevzuatında kadına yönelik mobbingi önleyici etkin düzenlemeler yapacağız. Kadınların annelik hali ile gelen ücret kaybının önüne geçeceğiz. Şiddet ve tacizle ilgili İLO 190 maddesini dikkate alacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.