Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEVA Partili Ösen yerel seçimin yol haritasını açıkladı

DEVA Partili Ösen yerel seçimin yol haritasını açıkladı

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, yerel seçim için partisinin yol haritasını açıkladı. Yerel seçimlerin dinamiklerine dikkat çeken Ösen, “Yerelde bazı yerlerde ittifaklarımız veya işbirliklerimiz olabilir. Ama DEVA Partisi olarak önümüzdeki dönemde çıkarabildiğimiz yerde çok yerde kendi adaylarımızı çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Öte yandan Ösen, ekonominin sabırla düzelmeyeceğini belirterek kamuda tasarruf yapılması gerektiğini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2023 - 15:33
  • Güncelleme: 14.09.2023 - 10:44

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Yerel seçimler için DEVA Partisi’nin yol haritasını açıklayan DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, ittifak ve işbirliğine kapıyı kapatmadı. Seda Kaya Ösen açıklamasında, “Bizim yerelde yol haritamızla ilgili tüm teşkilatlarımızdan geçtiğimiz ay için rapor istedik. Bütün belediyelerde bambaşka adaylar, bambaşka dinamikleri var.  Biz bu seçimde yereldeki teşkilatlarımızın bakış açısı ve çözümüne göre hareket edeceğiz. Yerelde bazı yerlerde ittifaklarımız veya işbirliklerimiz olabilir. Ama DEVA Partisi olarak önümüzdeki dönemde çıkarabildiğimiz yerde çok yerde kendi adaylarımızı çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa Sempozyumu"nda tüm siyasi partilere seslenerek, " Bize düşen kapıları çalmak. Buradan tüm siyasi partilere, STK'lara, akademi mensuplarına sesleniyorum. En ideal Anayasa metnini bulmak için gelin konuşalım, tartışalım, müzakere edelim ama bu süreçten kaçmayalım" demişti.

“SAMİMİ DEĞİLLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı hakkında açıklamalarda bulunan DEVA Partili Kaya Ösen, Bir darbe anayasasını değiştirmekle ilgili bir girişim var. Şu önemli ki, değiştirmeye çalışılan anayasa yüzde 90’larla kabul edilmiş bir anayasa. Bunu değiştirmek için tüm halkın konsensüsüne  ihtiyaç var. Bu sadece yüzde 52’yi biz aldık, bunun üzerine anayasayı değiştirelim tarzı bir bakış açısıyla yapılabilecek bir şey değil. Her partiyle anayasa konuşulur, halkın faydasına olan her şey konuşulur. Ama Cumhur İttifakı’nın en büyük sorunu samimiyet sorunu. Bugün hiçbir kurala uymayan, kanunları takmayan, anayasanın kurallarını hiçe sayan bir partinin anayasanın yenilenmesi konusunda da iyi niyetine ve samimiyetine güvenmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“AKLIN YOLU BİR”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in rasyonel ekonomi politikalarına dikkat çeken Ösen, “Ekonomi tablosuna baktığımızda, sanki şu anki hükümetle hiçbir alakası olmayan yepyeni bir ekip, ekonomiyi yönetiyormuş gibi bir imaj oluşuyor. Mehmet Şimşek ve ekibi bir önceki dönemde yapılan, rasyonel olmayan politikaları eleştiriyorlar. Her şeyi değiştiriyorlar. Hepsinin ne kadar mantıksız olduğunu açık açık olduğunu söylüyorlar. Biz bu politikaların ne kadar yanlış olduğunu söylediğimiz zaman iktidar tarafından sürekli olarak eleştiriliyorduk. Şu an geldiğimiz noktada görüyoruz ki, aklın yolu bir” diye konuştu.

“SABIRLA EKONOMİ DÜZELMEZ”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dün İzmir iş dünyasıyla bir araya geldiği toplantıda yüksek enflasyon ve ekonomi için sabır istedi. Bolat’ın konuşması hakkında açıklamalarda bulunan Seda Kaya Ösen, “Biz kamuda tasarrufun ilk planda olması gerektiğini söyledik. Şu an kamuda tasarruf diye bir şey yok. Acı reçeteyi halk ödüyor. Yönetenlere baktığımız zaman onların hiç bedel ödemediğini görüyoruz. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ denilerek yüzlerce makam aracında, uçaklarda tasarruf olmuyor ama anasınıfı öğrencilerinin öğlen yemek hakkını askıya alabiliyorlar. Bu  da aslında mantık olarak ne kadar yanlış olduğunu ve bu şekilde ekonominin düzelemeyeceğini gösteriyor. Çünkü siz kamu disiplinini, mali disiplini ve devlette tasarrufu sağlamadan yapacağınız hiçbir önlemle kalıcı çözümler yaratamazsınız. Sadece halk olarak bize acı reçete içerirsiniz. Biz bu açıdan bu ekonomik tablonun sabırla düzeleceğine inanmıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.