Dolar 32,1849
%0.02
Euro 34,9490
%-0.11
Altın 2.504,710
%-0.23
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEM Parti'den 'ıstakoz' yorumu: Büyük fotoğrafta lafı bile edilmez

DEM Parti'den 'ıstakoz' yorumu: Büyük fotoğrafta lafı bile edilmez

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, kendilerini kimsenin özel hayatının ilgilendirmediğini, isteyenin istediği yere gidip istediğini yiyip içebileceğini belirterek, buradaki tepkinin esas nedeninin Türkiye'nin yaşadığı yoksulluk olduğuna dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 15.04.2024 - 17:31
  • Güncelleme: 15.04.2024 - 23:49

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco Yat Kulübü'nde ıstakoz yemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kendilerini kimsenin özel hayatının ilgilendirmediğini, isteyenin istediği yere gidip istediğini yiyip içebileceğini söyleyen Temelli, buradaki tepkinin esas nedeninin Türkiye'nin yaşadığı yoksulluk olduğuna dikkat çekti.

Sezai Temelli açıklamasında şunları dedi:

"Monaco'ya gidince kuru fasulye pilav yemeyeceksiniz. Mecbur ıstakoz ve beyaz şarap herhalde tercihi olmuştur. Şarap kısmını görmedik. Ama mesele şu: Bizi kimsenin özel hayatı ilgilendirmez. İsteyen istediği yere gider, istediğini yer istediğini içer. Özel hayatla genelde AKP ilgilenir. kim nerede ne yedi, ne içti o onların işi. Bizi ilgilendirmiyor.

Buradaki tepkinin esas nedeni Türkiye'nin yaşadığı yoksulluktur. Türkiye'deki asgari ücret düzeyidir. Asgari ücret eğer bir ülkede açlık sınırının altındaysa sizin yediğiniz içtiğiniz göze batar.

Halktan kopmuşlar bir de halkı soymuşlar. Bu yoksulluk, halkın bütçesinin talan edilmesinin bir sonucu ortaya çıkıyor. Bu ufak bir fotoğraf. O büyük panoya baksanız. Man Adası'ndaki hesaplara baksanız, İsviçre bankalarına baksanız, İngiltere'de alınan daireler, New York'ta, Manhattan'da alınan dairelere falan baksanız, inanın bu ıstakozun lafı bile edilmez." (Kısa Dalga)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.