Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet Meydanı'nın adı artık...

Cumhuriyet Meydanı'nın adı artık...

İzmir'in simgeleri arasında yer alan Cumhuriyet Meydanı'nın adı değişti. Konak ilçesinde yüz yıla yakın geçmişe sahip meydanın adı yönetmelik karmaşası nedeniyle yeniden düzenlenirken, kent belleğinde önemli yer edinen alan bundan böyle yeni ismiyle anılacak. Bütünşehir yasası tarihi meydanı isminden etti

  • Ege Postası
  • 24.07.2015 - 13:16
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentteki resmi törenler, bayram kutlamaları ve çeşitli konser ile sayısız sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan tarihi Cumhuriyet Meydanı'nın resmi adı "İzmir Cumhuriyet Meydanı" olarak değiştirildi.
 


 
İSİM ÇAKIŞMASI YAŞANINCA...
Bütünşehir yasasının çıkması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanına dahil olan alanlardaki adres ve numaralandırmaya ilişkin isim çakışması yüz yıllık meydanın ismini de değiştirtti. Değişikliğe konu isim çıkmazı geçtiğimiz aylarda başladı. Buna göre, Cumhuriyet Meydanı olarak adlandırılan ve yıllardır resmi törenle ev sahipliği yapan meydan ile yanından geçen taşıt yolu ve bulvarı arasında yaşanan isim çakışmasının giderilmesi için çalışma başlatıldı. Aynı ada sahip cadde, bulvar ve meydanların adres bilgilerinin yeniden düzenlenmesine yönelik yasal mevzuat uyarınca tarihi meydanın ismi de resmen değiştirildi.  


 
İŞGALE DAYANDI, YASAYA DAYANAMADI!
Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tarafından yürütülen inceleme sonrasında 13 Eylül 1922 tarihinde çıkan Büyük İzmir Yangını ile yanan İzmir'in savaştan sonra tekrar imar edilmesiyle kazandırılan Cumhuriyet Meydanı'nın ismi "İzmir Cumhuriyet Meydanı" olarak yeniden düzenlenirken, alanın yanından geçen taşıt yolunun ismi ise Cumhuriyet Bulvarı olarak korundu. Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis onayından geçen karar İzmir Valiliği tarafından incelendikten sonra resmen yürürlüğe girecek ve meydanın ismi de resmi kayıtlarda değişmiş olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.