Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanlığından İzmir için 3 kritik karar

Cumhurbaşkanlığından İzmir için 3 kritik karar

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan özelleştirme kararları kapsamında İzmir'in Çeşme, Menderes ve Bornova ilçeleri için kritik kararlar verildi.

  • Ege Postası
  • 21.07.2022 - 09:52

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bugün Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan özelleştirme kararları kapsamında İzmir’in 3 ilçesi için kritik kararlar verildi.

Alınan kararlar kapsamında 2 ilçede imar plan değişiklikleri onaylanırken bir ilçedeki taşınmaz satışı onaylandı.

Alınan kararlar kapsamında ilk olarak Menderes ilçesi Gümüldür Mahallesi’nde denize sıfır konumunda bulunan taşınmazın kullanım alanı resmi olarak değiştirildi.

DSİ ve Hazine Maliyesine ait olan taşınmazın mevcut kullanım statüsünün “Ticaret-Turizm Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo alanı, Park alanı, Otopark ve Yol” olarak değiştirilmesini öngören 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı. 

BORNOVA’DA PARK ALANI KONUT ALANI OLDU

Alınan kararlar kapsamında, geçtiğimiz aylarda planları askıya çıkarılan Bornova Erzene Mahallesi’nde bulunan park alanı oldu.

Hazırlanan plan değişikliğiyle birlikte mevcut planlarda “park-yeşil alan” statüsündeki parselin statüsü “Gelişme Konut Alanı” olarak resmen değiştirildi.

Onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği kapsamında bölgede ayrık nizam olacak şekilde 5 katlı olma koşuluyla yapılaşma başlayabilecek.

ÇEŞME’DEKİ DEV SATIŞA ONAY

Özelleştirme kararları kapsamında İzmir’de verilen bir diğer karar da geçtiğimiz mülkiyeti Hazine Maliyesine ait olan ve geçtiğimiz aylarda satışa çıkarılan ve geçtiğimiz haftalarda pazarlık görüşmesi tamamlanan denize sıfır arazinin satış onayı oldu.

Alınan karar kapsamında Çeşme ilçesi 16 Eylül Mahallesi’nde bulunan 5 bin 356 metrekarelik taşınmazın 94 milyon bedelle Biroğlu İnşaat Anonim Şirketi’ne satışı onaylandı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.