Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail Başbakanı Lapid ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail Başbakanı Lapid ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi. Öte yandan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Lapid ile New York’a yaptığı görüşmeye ilişkin, "Bu görüşme, diplomatik ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılacağının, İsrail ve Türkiye’nin karşılıklı olarak yeniden Büyükelçi ve Başkonsolos atayacağının ilan edilmesi sonrasında bir İsrail Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki ilk görüşme oldu" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 21.09.2022 - 10:57

Cumhurbaşkanlığı, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta İsrail Başbakanı Lapid ile görüştüğünü duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan paylaşım şöyle:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu New York’taki temasları kapsamında, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile Türkevi’nde bir görüşme gerçekleştirdi."

İSRAİL'İN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: 2008'DEN BU YANA İSRAİL BAŞBAKANI VE TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI’NIN İLK GÖRÜŞMESİ

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Lapid'in görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“2008 yılından bu yana bir İsrail Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ilk görüşmesi.

Başbakan Yair Lapid, New York’a gerçekleştirdiği diplomatik ziyaret sırasında dün (20.09.2022) Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Bu görüşme, diplomatik ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılacağının, İsrail ve Türkiye’nin karşılıklı olarak yeniden Büyükelçi ve Başkonsolos atayacağının ilan edilmesi sonrasında bir İsrail Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki ilk görüşme oldu.

Görüşme sırasında Başbakan Lapid ilişkilerin seviyesinin yeniden yükseltilmesinin yanı sıra, İsrail’in yeni Türkiye Büyükelçisi olarak Irit Lillian’ın atama kararını dile getirdi.

İki lider İsrail’de terörle mücadele ve genel olarak terör konusunda görüş alışverişinde bulundu. Lapid Türkiye topraklarında İran tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan terör saldırıları sırasında sağlanan istihbarat iş birliği için Erdoğan'a teşekkür etti.

Başbakan Lapid İsrail’den Türkiye’ye yeniden uçuşların başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getirerek, bu adımın iki ülke arasındaki turizme de büyük katkı sağlayacağını belirtti.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.