Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklardan Çanakkale ziyareti

Çocuklardan Çanakkale ziyareti

İzmir'in Foça ilçesinde ortaöğretim kurumlarındaki toplam 37 öğrenci Türk Kızılayı Foça Şubesi tarafından Çanakkale Destanı'nın yazıldığı topraklara götürüldü. Derslerde anlatılanların, yaşandığı yerleri görerek rehberlerden öyküleriyle dinleyen öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

  • Ege Postası
  • 06.05.2019 - 12:10

Türk Kızılayı Foça Şubesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak öğrenciler için Çanakkele Savaşları'nın yaşandığı alanlar ve şehitliklere gezi düzenledi.

Geziye ilçedeki orta öğretim okullarından seçilen 3 öğretmen ve 37 öğrenci katıldı. Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakları görüp, derslerde anlatılanları rehberlerden öyküleriyle dinleyen öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı. Türk Kızılayı Foça Şubesi Başkanı Muharrem Yeşilkaya, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencileri bir yıl Ankara'ya Anıtkabir'e, ertesi yıl Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı alanlar ve şehitliklere götürdüklerini söyledi. Yeşilkaya, "Şehitliklerde  ve Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözü olarak tanımlanan kara ve deniz zaferlerinin kazanıldığı alanlarda, rehberlerin anlatım ve gösterimleriyle şanlı tarihimizi adeta tekrar yaşadık. Başta Anafartalar Kahramanı  Mustafa Kemal Atatürk, 250 bin şehidimiz ve her yaştan vatan evladının canlarını ortaya koyarak dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirttiği, hafızalara kazılan topraklarda öğrenciler gibi bizler de çok duygulandık" dedi.

Yeşilkaya, Türk Kızılayı Foça Şubesi olarak geleneksel hale getirdikleri  öğrencilerle bir yıl Anıtkabir, bir yıl Çanakkale gezilerine gelecek yıllarda da devam edeceklerini kaydetti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.