Dolar 32,8413
%0.22
Euro 35,2230
%0.38
Altın 2.443,260
%-0.6
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: ''İzmir'in çehresi değişir''

Çıray: ''İzmir'in çehresi değişir''

İzmir İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’nin önerisini yerinde olarak nitelendiren CHP İzmir Millektvekili Dr. Aytun Çıray “ Yeni Konak Meydanı” fikrine tam destek verdi. Çıray “Öneri kabul görürüse İzmir’in Çehresi değişir “ dedi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2013 - 11:08
İZMİR - AKP iktidarının bütünşehir yasası ile İl Özel İdarelerinin devre dışı kalacağını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray “ Özel İdareye ait gayrimenkullerin bazıları genel iktidara bırakılırken bazıları da yerel yönetimlere verilecek. Böylesi misubet bir yasadan bile; böylesi bir hayır çıkaran Meclis Başkanımız Sayın Serdar Değirmenci İzmirliye yakışır aklı selim hareketle yeni Özel İdarenin yeni binasını İzmir Büyükşehir Belediyesine devretmeyi önerdi. Bu öneri İzmir için büyük bir şanstır” diye konuştu.
Öneri kabul edilirse İzmir’in gerçek anlamda bir meydana kavuşacağına dikkat çeken Çıray “ Çağdaş kent İzmir daha da çağdaş olacak” dedi.

''İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI DEĞİRMENCİ NE DEMİŞTİ'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“ARTIK VAKİT KAYBEDİLMEMELİ”

İzmir Büyükşehir Belediye binasının depreme dayanıksız olduğunu hatırlatan CHP İzmir Milletvekili “ Bu öneri acil olarak ele alınmalı. Çünkü olayın bir de can güvenliği sorunu var. 1. Derece deprem bölgesi olan İzmir’de hem Büyükşehir binası hem de Konak Belediyesi’nin bazı blokları yıkılma riski taşıyor. Bu binalar yıkılırsa Konak Meydanının alanı daha da genişleyecek. SSK; Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de içinde bulunduğu bloklar yıkılırsa İzmir’in kalbi bambaşka bir görünüme kavuşacak. Öneri bir an önce tartışılıp; en makul şekilde hayata geçirilmeli” diye konuştu.

“İZMİR YENİDEN RUHUNA KAVUŞUR”

Proje’nin hayat bulması halinde Hasan Tahsin Anıtı’nın ve Kemeraltı’nın da daha da belirginleşeceğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Konak Meydanı’nın yeniden kendine özgü dokusuna kavuşabileceğini söyledi. Çıray “ SGK Blokları ve ardındaki otoparkın kaldırılmasıyla İzmir Konak meydanı 100 yıl önceki haline kavuşabilir. Dolayısıyla İzmir gerçek kimliğine geri döner. Dünyanın bütün modern şehirleri ruhunu meydanlarında yansıtır. İzmir’in ruhu da Konak Meydanı’ndır ve Anadolu’nun ruhunu taşımalıdır” dedi



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.