Dolar 47,5952
%0.06
Euro 55,0453
%0.07
Altın 6.523,154
%0.42
Bist-100 13.778,48
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çine'deki orman yangınında koca tutuklandı, eşi serbest

Çine'deki orman yangınında koca tutuklandı, eşi serbest

Aydın'ın Çine ilçesinde 30 Temmuz'da çıkan ve 4 gün sonra kontrol altına alınan orman yangınına ilişkin gözaltına alınan S.K. (53) tutuklandı, eşi K.K. (45) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan yangının semaver ve mangal yakılması sonucu çıktığı değerlendirildi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2026 - 16:17
  • Güncelleme: 06.08.2026 - 00:28

Aydın Valisi Osman Varol, dün, basın mensuplarına asayiş olaylarına ilişkin aylık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Toplantıda, 30 Temmuz'da Çine ilçesinde çıkan ve 4 gün süren orman yangınına ilişkin yürütülen soruşturmaya da değinen Varol, yangına ilişkin 2 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Varol, “Bu konuda arkadaşlar, bir adli süreç başladı.

Yangının oluşumuna sebebiyet veren 2 kişi, adli detayları sizinle paylaşamam ama jandarmamız tarafından gözaltına alındı. Adli bir süreç olduğu için detaylarını sonradan size aktarma imkanımız olacak. Çok detaylı bir çalışma yürütüldü. İki ayrı bilirkişi raporu ile jandarmamızın olay yeri inceleme ekiplerinin hazırladığı raporlar doğrultusunda şüpheliler gözaltına alındı. Tam olarak bilinçli olduğunu söyleyemem ama büyük bir ihmal de var. Adli süreç devam ediyor. Sonucunu görmeden kesin yorum yapmamak lazım" dedi.

Yangına ilk ihbarın saat 15.01'de ulaştığını belirten Osman Varol, ilk arazözün 5 dakika içinde bölgeye ulaştığını, yaklaşık yarım saat içerisinde de havadan ilk müdahalenin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Öte yandan, gözaltına alınan şüpheliler S.K. ve eşi K.K., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından "taksirle orman yangınına neden olma" suçundan tutuklanırken, eşi K.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Öte yandan yangına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince yapılan teknik incelemelerin ardından başlatılan geniş çaplı çalışmada, yangının semaver ve mangal yakılması sonucu çıktığı değerlendirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.