Dolar 32,7823
%0.04
Euro 35,0945
%0.01
Altın 2.451,790
%-0.25
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de kıyım bilmecesi; İşçileri kim çıkardı

Çiğli’de kıyım bilmecesi; İşçileri kim çıkardı

Çiğli Belediyesi’nden çıkarılan 31 işçi, sabah saatlerinde belediye önünde toplanarak slogan attı, “Hak, hukuk, adalet” istedi. İşçilerin akşam telefonla yapılan “İş akdin feshedildi. Sabah işe gelme” şeklindeki bildirimle işlerine son verilirken, sendikanın görüştüğü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in, “Benim haberim yok” dediği ileri sürüldü. Kıyım talimatını kimin verdiği anlaşılamadı. Çiğli’de kıyım bilmecesi

  • Ege Postası
  • 17.05.2019 - 10:41

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’nde Utku Gümrükçü başkanlığındaki yönetimin iş başına gelmesiyle başlayan işçi kıyımının son halkasında, 31 kişi daha kendisini kapı önünde bulurken, gerilim had safhaya ulaştı. İşten çıkarılan işçiler belediye önünde toplanarak yönetim aleyhine sloganlar attı. İşçilerin işten çıkarılması talimatını kimin verdiği anlaşılamadı.

Nisan ayı sonlarında 23 işçinin çıkarıldığı Çiğli Belediyesi’nde, Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı ,  Akvaryum Cafe&Restaurant ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nde çalışan 34 kişinin daha işine son verildi. Edinilen bilgilere göre, işçileri dün akşam Şirket yetiklileri telefonla çalışan işçileri arayarak, “İş akdin feshedildi. Sabah işe gelme” dedi. İşçiler, sabah erken saatlerde Çiğli Belediyesi önünde toplanırken, onlara, daha önce sözleşmeleri feshedilen sözleşmeli memurlarla, çeşitli birimlere sürgün edilen işçiler de destek verdi.

İşçiler belediye önünde “Hak hukuk adalet” sloganları atarken, işçilerin bağlı olduğu, Devrimci Turizm İş Sendikası temsilcileri Zöhre Aksüt ve Tahir Ozan da belediyeye gelip işçilerle görüştü. Sendika temsilcileri daha sonra ise Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile görüştü. Sendika temsilcileri, “Başkan Yardımcısı Koçer ‘Bizim haberimiz yok’ diyor. Fakat akşam işçiler telefonla aranarak iş akitlerinin feshedildiği söyleniyor. İşten çıkarılma talimatını kim verdi ortaya çıkarılsın” dedi. Sendika yetkilileri, daha sonra işçilerin bağlı olduğu ÇİBEL’e giderek, işten çıkarma talimatını kimin verdiğini öğrenmeye çalıştı.

40 gün önce de bazı işçilerin benzer yöntemle işten çıkarıldığı, ortalık ayağa kalkınca işçilerin işe devam ettikleri ortaya çıktı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.