Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Meclisi'nde Başkan Gümrükçü'den mesaj: Politika meclisi olmadık!

Çiğli Meclisi'nde Başkan Gümrükçü'den mesaj: Politika meclisi olmadık!

Çiğli Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda CHP’li meclis üyesi ve eski bakan Suat Çağlayan’ın kaleme aldığı yazının AK Partililerin de olduğu mesajlaşma grubuna atılması ve yazının AK Parti’yi hedef almasını AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe kınadı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Gümrükçü, “Ülkede duygusal bir kopuşun olması üzücü. Biz Çiğli’nin ortak menfaati için çalışan insanlarız. Politika meclisi olmadık” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2023 - 21:33

Çiğli Belediyesi’nde 2023 yılının ilk meclis toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından denetim komisyonu seçimi yapıldı. Toplantıda geçtiğimiz gün Çiğli Belediyesi’ne yapılan saldırı girişimi kınandı. Ayrıca, CHP’li meclis üyesi Suat Çağlayan’ın kaleme aldığı yazıyı sehven AK Parti grubunun bulunduğu mesajlaşma grubuna atması tartışma konusu oldu.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

2022 mali yılı gelir ve giderleri ile buna ilişkin hesap kaydı oluşturulması amacıyla meclis heyeti bünyesinde denetim komisyonu oluşturuldu. Gizli oylama ile yapılan seçimde komisyona; CHP Grubu Eylem Özdemir, Bensu Güler , Barbaros Kiriş ve Hüseyin Çetin’i AK Parti Grubu ise Nedim Aslan’ı önerdi. Eylem Özdemir 25, Bensu Güler 28, Barbaros Kiriş 29, Hüseyin Çetin ve Nedim Aslan ise 20 oy aldı.

KATKI KOYACAĞIMIZ NE VARSA YANINIZDAYIZ

Yapılacak her öneriye katkı sunmaya hazır olduklarını söyleyen Boztepe, “Önereceğiniz, katkı koyacağımız ne varsa biz sizin yanınızdayız ve size tam destek vereceğimizi tekrarlıyoruz. Hem il başkanımız hem de milletvekillerimiz olarak sizin yanınızda olacağız. İnşallah bizim dönemimizde başlar Türkiye ve Avrupa’nın en büyük Millet Bahçesi yapımı ve sahil şeridini de düzenleyerek ilçemize ve İzmir’e kazandırmış oluruz bu konuda da yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.

‘YANLIŞLIKLA ATTIM’

Boztepe ayrıca, CHP Meclis üyesi Suat Çağlayan’ın kaleme aldığı yazıyı WhatsApp grubunda paylaştığını ve yazıda AK Parti’yi hedef alan ifadeler yer aldığını belirterek Çağlayan’ı kınadığını açıkladı. Boztepe’ye cevap veren CHP’li meclis üyesi Suat Çağlayan ise kendisinin ülkede yapılan haksızlıklar üzerine kendi düşüncelerini belirttiğini ancak gruba yazıyı yanlışlıkla attığını belirtti.

‘DUYGUSAL KOPUŞ NOKTASINA GELİNMESİ ÜZÜCÜ’

Başkan Utku Gümrükçü ise yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin duygusal bir kopuş noktasına geldiğini üzücü buluyorum. Biz Çiğli’nin gelişmesi için siyaseten tartışmalı konuları bile dayanışmayla ortak değerlere inanarak bir noktaya getirdik. Politika meclisi olmadık. Hocam, kendi düşüncelerini dile getirmiş. Gruba atmasıyla ilgili de üzüntüsünü dile getirmiştir” dedi.

SOSYAL DESTEK HAMLESİ

Çiğli’de ihtiyaç sahibi ailelerin yararlanması amacıyla Sosyal Destek Kartı uygulamasının başlatılması için bankalarla protokol imzalanması konusu komisyonlara gönderildi. Başkan Gümrükçü açıklamasında “Bu madde ile birçok belediyede olan nakit yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını gündem alıyoruz. Uygun görürseniz eğer ihtiyaç sahiplerine nakit yardım yapılacak böylece vatandaş kendi istediğini alacak, öyle koli ile getir götür yapmayacağız ve vatandaş da arzu ettiğini alabilecek” ifadelerini kullandı.

“ZİHİNSEL ENGELLİLER EKONOMİK HAYATA KAZANDIRILACAK”

Hafif düzeyde zihinsel engelli bireylere yönelik hazırlanan hamur işi yapım projesi kapsamında İŞ-KUR ile ortak bir protokole imza attıklarını kaydeden Gümrükçü, “Zihinsel engellilerin hayata hazırlanması ve ekonomik destek alması için. Kent Konseyinde Engelliler Meclisimiz var ve onarlın önerisi ile bu proje şekillendi. Umuyorum ki engellilerin ekonomik hayatta yer alması noktasında ilk proje olur ve devamı gelir” diye konuştu.

RUKİYE HANIM İSMİ ÇİĞLİ’DE YAŞAYACAK

Geçtiğimiz haftalarda bir söyleşi ve imza günü nedeniyle Çiğli’ye gelen CHP PM Üyesi Yaşar Seyman, söyleşi sırasında Başkan Utku Gümrükçü’ye “Sizler her daim tarihte siyasette önemli işlere imza atmış kişilerin isimlerini parklar da yaşatıyorsunuz sizden ricam, 1. İktisat Kongresine yüzlerce kadının katılmasına öncülük eden Rukiye Hanımın'da ismini vermenizdir,” demişti. Bu ricayı kırmayan Başkan Gümrükçü bu hususu meclis gündemine taşıdı.

BEKTAŞ’TAN SOYER’E TEŞEKKÜR

CHP’li Meclis Üyesi Deniz Bektaş’dan ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür geldi. Bektaş, “Çiğli tramvayı raylara indi, aralık ayı sonunda tramvay raylara inecek dendi ve deneme sürüşü başladı, Sayın Tunç Soyer’in de dediği gibi yumurtayı kırmadan omlet yapmazsınız, zorlu bir süreç oldu ama bitti ve herkese çok teşekkür ederiz. Martın sonu bahar ve tramvayımız da Mart ayında çalışmaya başlayacak” dedi.

“MARTIN SONUNDA ÇİĞLİMİZE BAHAR GEECEK”

Başkan Utku Gümrükçü de Soyer’e teşekkür etti. Gümrükçü, “Bu zorlu dönemde milyarlarca liralık bir yatırım kazandı hastaneye, üniversiteye, organizeye ulaşım rahatlayacak ve umarız Çiğlimize de Martın sonunda bahar gelecek. Bu hizmette emeği olan herkese çok ama çok teşekkür ederiz” diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.