Dolar 32,2061
%-0.17
Euro 35,0798
%0.28
Altın 2.468,760
%0.92
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Christian Atsu’nun cansız bedenine ulaşıldı!

Christian Atsu’nun cansız bedenine ulaşıldı!

Deprem felaketinden sonra günlerdir kendisinden haber alınamayan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu'dan acı haber geldi. Depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ta kalan Atsu hakkında menajeri açıklama yaptı.Murat Uzunmehmet, Ganalı futbolcunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 18.02.2023 - 10:09
  • Güncelleme: 18.02.2023 - 12:41

Kahramanmaraş merkezli depreme, Hatay’daki Rönesans Rezidans’ta bulunan evinde yakalanan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu’nun hayatını kaybettiği açıklandı.

Günlerdir kendisinden haber alınamayan ve enkazda arama çalışmaları sürdürülen Hataysporlu futbolcu, yüzlerce insana mezar olan Rönesans Rezidans’ta kalıyordu. Atsu’nun menajeri Murat Uzunmehmet, sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile, Ganalı futbolcunun yaşama veda ettiğini duyurdu.

Menajer Uzunmehmet sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Christian Atsu bulundu ve maalesef hayatını kaybetti.” ifadelerini kullanırken, DHA’ya “Atsu’nun cansız bedenine enkaz altında ulaşıldı. Şu anda hala daha eşyaları çıkarılıyor. Telefonu da bulundu.” açıklamasını yaptı.

“KADER NOKTASI BURASI”

Hatayspor ile oynadığı son maçta, Kasımpaşa ağlarına son saniyede attığı golle takımına galibiyeti getiren Atsu, o golü atmamış olsaydı belki de hayatta kalacaktı. Hatayspor İdari Menajeri Fatih İlek, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Takım bulursam ayrılabilir miyim?’ dedi. Volkan Hoca da bu isteğini kabul etmişti. O maçta süre almadı; ama Kasımpaşa maçından sonra bileti vardı. Yurt dışına ailesinin yanına gidecekti. Kasımpaşa maçında hoca görev verdi ve Atsu çok iyi oynadı. Son saniye golünü de attı. Maçtan sonra o kadar büyük bir birliktelik oluşmuştu ki, Volkan Hoca'nın onu kucaklaması, saha içi ve soyunma odasındaki sevinçleri gözümün önünden gitmiyor. Kader noktası burası.”

“GOLÜ ATMASAYDI GİDECEKTİ”

“Uçak bileti vardı; ama iyi oynayıp, golü attığı için gitmekten vazgeçti. Yaşadığı çoşkudan sonra ‘gitmeyeyim, burada kalayım' dedi. En mutlu olduğu günde depreme yakalandı. Akşam 23.00'te uçağı vardı. İstanbul, sonrasında Fransa'ya gidecekti. Vazgeçti, tam anlamıyla bir trajedi oldu.”

CHRISTIAN ATSU İÇİN MESAJLAR

Futbol camiası, Hatay’da yıkılan rezidansın enkazında cansız bedenine ulaşılan Ganalı futbolcu Christian Atsu için başsağlığı mesajları yayımladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, Atakaş Hatayspor’un 31 yaşındaki oyuncusunun hayatını kaybetmesi nedeniyle paylaşımda bulundu.

TFF’den yapılan açıklamada, “Atakaş Hatayspor’un futbolcusu Christian Atsu’nun ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Christian Atsu’nun ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımızın acısını derinden yaşıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş Kulübü’nün sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda, “Christian’ı kaybettik. Hep kalbimizde olacaksın Christian Atsu. Christian Atsu’nun ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.” denildi.

Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan paylaşımda, “Hepimizin başı sağ olsun. Atakaş Hatayspor oyuncusu Christian Atsu’nun vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Christian Atsu’ya Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Galatasaray’dan yapılan açıklamada, “Atakaş Hatayspor futbolcusu Christian Atsu’nun ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Christian Atsu’nun ailesine, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.” mesajı paylaşıldı.

Öte yandan, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve Avrupa’dan birçok kulüp de Christian Atsu için başsağlığı mesajı yayımladı.

CHRISTIAN ATSU KİMDİR?

Tam adı Christian Atsu Twasam olan yıldız oyuncu, 10 Ocak 1992'de Gana'nın Ada Foah şehrinde dünyaya geldi. Hollanda ekibi Feyenoord'un Gana'da açtığı akademide futbola başlayan Atsu, burada gösterdiği performansla Porto'nun dikkatini çekti ve 17 yaşında 100 bin Euro bonservisle Portekiz devine transfer oldu.

Porta'da geçirdiği 2 yıl sonunda kiralık olarak Rio Ave'ye katılan Ganalı oyuncu, 31 maçta 6 gol, 4 asistle oynadı. Haziran 2012'de Porto'ya dönen Atsu, Portekiz devinde toplam 31 maçta 1 gol, 4 asistle skor katkısı verirken Ağustos 2013'te İngiltere'nin yolunu tuttu ve 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Chelsea'ye katıldı.

21 yaşında büyük umutlarla gittiği Chelsea'de sadece özel maçlarda oynayan, hiçbir resmi maça çıkmayan ve sırasıyla Vitesse, Everton, Bournemouth, Malaga'ya kiralanan Atsu, 2016/17 sezonunda transfer olduğu Newcastle United'da tekrar çıkışa geçti. Siyah Beyazlılar, Ağustos 2016'da 500 bin Euro'ya kiraladığı kanat oyuncusunun bonservisini Temmuz 2017'de 7.5 milyon Euro'ya aldı.

Newcastle'da 4 yıl geçiren ve 121 resmi maçta 8 gol, 10 asistle skora katkı yapan Atsu, sözleşmesinin sona ermesiyle Temmuz 2021'de Al-Raed'le anlaştı. Suudi Arabistan ekibinde sadece 8 maça çıkan ve 1 asist yapan Ganalı, Eylül 2022'de bedelsiz olarak Hatayspor'a transfer oldu.

Uzun yıllar Gana Milli Takımı’nda da forma giyen Christian Atsu, Hatayspor formasıyla tek golünü 5 Şubat’ta Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup ettikleri maçın 90+7. dakikasında serbest vuruştan kaydetmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.