Dolar 32,2561
%-0.07
Euro 34,8599
%0.1
Altın 2.430,130
%0.21
Bist-100 10.086,00
%0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'ye TOKİ inadı

Çeşme'ye TOKİ inadı

AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, Çeşme'de büyük tartışmalara neden olan TOKİ evlerinin birinci etabının onaylandığını, ikinci etabın da planlanacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 15.07.2014 - 11:55
İZMİR-AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait ve AK Parti Çeşme ilçe Başkanı Alparslan Koparal, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı makamında ziyaret etti. Görevine yeni atanan Başkan Turan'a başarılar dileyen Sait, Çeşme'de, yerel yönetim ve turizmcilerin istemediği TOKİ evlerini gündeme getirdi. Sait bu görüşmede 1. etap konutlarının yapılması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 

Sait, projenin iddia edilenin aksine 450 bin m2 alanın yüzde 20 kadarına inşaat yapılacağını belirterek, “Diğer alanlar ise park bahçe, sağlık tesisi, yol, kamusal ve sosyal alan, kreş, ilköğretim okulu, orta öğretim okulu, lise, cami, spor tesisleri, pazaryeri ve site içi otopark gibi ortak kullanım alanlarını kapsamakta. Bu gün için bir tane dikili ağaç olmayan arazisine çoğu zeytin ağacı olmak üzere 30 bin ağaç fidanı dikilecek. Ağaç boyunu geçmeyen yapıların, zemin + 3 kat olarak, 3+1 ve 2+1 tipinde olmak üzere toplam 1584 adet konut yapılacak. Tüm alt yapı ve kamusal ve sosyal tüm tesisler aynı zamanda bitirilmiş olarak noter huzurunda yapılacak kura ile hak sahiplerine teslim edilecek" diye konuştu.
Taleplerin Çeşme Kaymakamlığı'nca alındığını anlatan Sait, “TC vatandaşı olmak, Çeşme nüfusuna kayıtlı olmak veya son 5 yıldır Çeşme'de ikamet ediyor olmak, çocuklu dul bayanlar hariç 25 yaş üzeri olmak, tüm aile fertlerinin gelirinin 2 bin 600 lirayı aşmamak, üzerine belirli koşulları taşıyan tapulu malı olmamak gibi koşullarla sadece Çeşmeli ve Çeşme'de yaşamı paylaşan dar gelirli vatandaşlarımız gözetilmiştir" dedi 
CHP'li belediyenin Çeşme'de TOKİ evlerine itiraz ettiğini ve mahkemeye taşıdığını hatırlatan Sait, CHP hep böyle: “ Yapmaz, yapamaz ve yaptırmaz. Mimarlar odası ve Şehir Plancıları odası da ideolojik davranarak CHP'ye destek verdi. Bütün bu yasakçı zihniyetlerine rağmen TOKİ konutları inşallah Çeşme'de yapılacak" dedi.

DALGIÇ: 'Dava devam ediyor'

ÇEŞME Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Ak Parti İzmir milletvekili Rifat Sait'in sözünü ettiği TOKİ'nin Çeşme konutlarının 1. etabının onaylamasıyla ilgili herhangi bir bilginin kendisine ulaşmadığını, ancak TOKİ'nin yapmak istediği blok konutlarla ilgili plana karşı açılan davanın devam ettiğini söyledi. Dalgıç, kendilerinin vatandaşa ucuz konut yapılmasına karşı olmadığını, bölgenin mimarisine ve lejant notlarına aykırı olması nedeniye davalar açıldığını açıkladı.

Ak Parti İzmir milletvekili Rifat Sait'in TOKİ Çeşme konutlarının 1. etabının onaylandığı, 2. etabının planlamasının başladığı yolundaki açıklamalarını değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç "Bizde böyle bir bilgi yok. Açılan dava devam ediyor. Etabın onaylanması diye bir şey olmaz. Biz CHP'li belediye ve Çeşme Belediye Başkanı olarak bu konuya karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz bölge imar ve bölge lejantlarına aykırı olarak yapılmak istenen blok konutlardır. Çünkü oraları turizm koruma gelişme alanı ilan edilmiş alanlardır. Yarımada'nın batısında milli park var. Kuzeyinde şifne marinası yapılmaya çalışılıyor. Doğusunda tek su kaynağı baraj gölü var. Güneyde ise Alaçatı konseptinin genişleyeceği alanlar var. Biz bu nedenlerle karşıylız. Yoksa vatandaşın ucuz konut sahibi olmasına karşı değiliz. Yerel mimarinin korunabileceği çok değişik alanlar var. Ne hikmetse blok yapılaşma ile bunu çözmeye çalışıyorlar. Yargı süreci devam ediyor. Bilirkişi heyeti daha inceleme yapmadı" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.