Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de Germiyan ekmeği tanıtılacak

Çeşme'de Germiyan ekmeği tanıtılacak

İZMİR'de pazar günü Ovacık Sakız Koyunu festivalini düzenleyen Çeşme Belediyesi 9, 10 ve 11 Ekim'de ise ekşili maya ile yapılan doğal Germiyan ekmeğinin tanıtımını festivalle yapacak. Festivalde Germiyanlı kadınlar, ekşi mayadan yaptıkları ekmeği odun ateşinde pişirip, konuklara ikram edecek.

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 10:18
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, turizm cenneti ilçenin sadece deniz, kum ve güneşten oluşmadığını belirterek tarihten gelen değerlerini festivallerle ülke çapında tanıtmak amacıyla "9 durak 9 deneyim" sloganıyla hareket geçti. Belediye Ovacık Sakız Koyunu Festivali, Germiyan Festivali, Ildırı Kültür ve Sanat Festivali, Dalyan Aşk Festivali, Alaçatı Ot Festivali'nin tarihlerini belirledi. Pazar günü yapılan Sakız Koyunu Festivali'nin ardından gözler bu hafta sonu başlayacak. Germiyan ekmek Festivali'ne çevrildi.

İlki geçen yıl yapılan festivalde Çeşmeli kadınlar buğday unu ve ekşi mayadan yoğuracakları hamuru 300 derece sıcaklıktaki odun ateşinde 40 dakika pişirecek. Katkı maddesi olmayan ekmek katılımcılara ikram edilecek. Festivalde geleneksel ekmek yapımı atölye çalışmaları ile anlatılacak, halk oyunu gösterileri ve konserler olacak. Yöresel gıda ürünleri standlarda sergilenecek. El yapımı sabun sergisi açılacak. (Elif Demirci/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.