Dolar 41,3492
%0.05
Euro 48,5556
%-0.1
Altın 4.829,380
%0.02
Bist-100 10.383,00
%-1.92

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme CHP: Kuruluşun ve kurtuluşun yolundan ayrılmayacağız

Çeşme CHP: Kuruluşun ve kurtuluşun yolundan ayrılmayacağız

İzmir’in kurtuluşunun 103. yılı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 102. kuruluş yıldönümü, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. 

  • Ege Postası
  • 09.09.2025 - 15:12
  • Güncelleme: 09.09.2025 - 16:42

Meydanda düzenlenen programa, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Belediye Başkan Yardımcıları Banu Ayhan ve Emre Can Durmaz, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cenk Atlı, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Denizli: “Darbe dönemlerinde teslim alınamayan partimiz, bugün de teslim alınamayacaktır”

Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, hem İzmir’in kurtuluş gününün hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünün tarihsel önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bizim gücümüz, kurtuluşun ve kuruluşun ruhundan gelmektedir. Ne ülkemize ne de milletimize el uzatmaya kalkanlara karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız. Partimize yapılan her türlü saldırıya karşı dimdik ayaktayız. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, savaş meydanlarında, vatan sevdasıyla yanıp tutuşan insanlar tarafından kurulmuştur. Partimizi kolay kazanmadık, kolay teslim etmeye de niyetimiz yok. Dün darbe dönemlerinde teslim alınamayan partimiz, bugün de teslim alınamayacaktır.”

"Kuruluşun ve kurtuluşun iradesiyle mücadele etmeye devam edeceğiz”

Atatürk’ün 'İki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir' sözlerini hatırlatan Denizli, bu sözlerin sadece geçmiş için değil bugün için de yol gösterici olduğunu vurgulayarak, “Bizlere düşen görev, bu emaneti sevmek, sahip çıkmak ve savunmaktır. Partimiz tehdit altındaysa savunacağız. Çünkü bizler daima demokrasiden, milletin iradesinden yana olmuş insanlarız. Askeri darbelere, vesayet girişimlerine ve her türlü antidemokratik müdahaleye karşı her zaman dimdik durduk. Bundan sonra da kuruluşun ve kurtuluşun iradesiyle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kavasoğullar: “CHP bu ülkenin vicdanıdır”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin ardından söz alan CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar da 9 Eylül’ün tarihsel önemini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun yıldönümünü gururla kutluyoruz. 9 Eylül, yalnızca bir tarihten ibaret değildir. 9 Eylül, emperyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı, Anadolu’nun küllerinden yeniden doğduğu gündür. Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca bir siyasi parti değildir. CHP, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, bağımsızlığı, laikliği, demokrasiyi ve sosyal adaleti temsil eden ulu bir çınardır. Bizim yolumuz, Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim var: Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ sözleriyle işaret ettiği yoldur.”

Kavasoğullar, CHP’nin bugünkü mücadelesine de vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Bugün bizlere düşen görev; bu tarihi mirası korumak, geliştirmek ve geleceğe taşımaktır. Yoksulluğa, adaletsizliğe, baskıya karşı dimdik durmak, halkın iradesini her şeyin üzerinde tutmak boynumuzun borcudur. Sevgili yol arkadaşlarım, bugün burada sadece geçmişi anmıyoruz, geleceğe dair kararlılığımızı da haykırıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, tam bağımsız Türkiye idealinden asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün de bu ülkenin vicdanıdır, umududur, aydınlık yarınlarının güvencesidir.”

Konuşmasının sonunda Genel Başkan Özgür Özel’in son mesajlarından birinde okuduğu şiire yer veren Kavasoğullar, şiiri şöyle okudu:

"Bekle kar altında kalan buğday tanesi,
yine onun sularıyla yeşereceksin.
Gözyaşların çare değil, ağlama büyü.
Başını dik tutabilirsen boy vereceksin.
Korku kar eylemez yola düşene,
sen bir aşkın içindesin, yaşayacaksın.
Dört yanını börtü böcek sarsa ne çıkar? 

Toprağa sıkı sarıl, başedeceksin.
Her yanında allı morlu, güller açar türlü türlü. 

Bu fırtına dünden belli.
Başaracaksın
Başaracağız"

Kavasoğullar, "Yaşasın Cumhuriyet!
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!
Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri!" diyerek konuşmasını tamamladı.

Tören toplu fotoğrafla sona erdi

Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Katılımcılar, hem İzmir’in kurtuluşunun hem de CHP’nin kuruluş yıldönümünün coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.