Cep telefonunda kredi limitleri güncellendi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), cep telefonu alımlarında kullanılan tüketici kredileri ile kredi kartlarının asgari ödeme tutarlarına ilişkin yeni düzenlemeler yaptı.
- Ege Postası
- 03.10.2026 - 10:20
- Güncelleme: 03.10.2026 - 11:03
BDDK’nın kararıyla, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırları yeniden belirlendi. Buna göre, fiyatı 40 bin TL ve altında olan cep telefonları için tüketici kredilerinde vade sınırı 12 ay olarak uygulanacak. 40 bin TL’nin üzerindeki cep telefonlarında ise kredi vadesi 3 ay ile sınırlandırıldı.
“Yenilenmiş ürün” niteliğindeki cep telefonları için de farklı bir fiyat sınırı uygulanacak. Buna göre, fiyatı 50 bin TL ve altında olan yenilenmiş cep telefonlarında tüketici kredisi vadesi 12 ay olacak. Fiyatı 50 bin TL’nin üzerinde olan yenilenmiş cep telefonlarında ise vade sınırı 3 ay olarak uygulanacak. BDDK açıklamasında, kredi kartıyla cep telefonu alımlarındaki mevcut uygulamanın devam ettiği belirtildi. Buna göre, yenilenmiş ürün niteliğinde olmayan cep telefonlarının kredi kartıyla alımında taksitlendirme yasağı sürüyor.
Yorum Yazın