Dolar 32,8590
%0.28
Euro 35,2018
%0.32
Altın 2.449,980
%-0.33
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cennette taş ocağına engel yok

Cennette taş ocağına engel yok

​İzmir’in tatil cenneti Menderes’e bağlı Gümüldür beldesi Yukarıovacık Mevkii’nde bölgeyi yakından ilgilendiren flaş bir ÇED onayı geldi. İzmir Valiliği, söz konusu alanda bulunan hazır beton tesisi kapasite artışına ve karayollarının asfalt ihtiyacını karşılayacak yeni tesis yapımına “ÇED Gerekli Değildir” kararı verdi. ONAY ÜSTÜNE ONAY

  • Ege Postası
  • 05.02.2015 - 11:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Menderes İlçesi Gümüldür sınırlarında Doğkem Madencilik İnşaat firmasının tesis genişletme talebi ve yeni asfalt şantiyesi kurulumuna dair talebi onaylayan İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kızılçam ağaçları ile kaplı orman alanı için ÇED raporuna gerek görmedi.
 
ORMAN ARAZİSİNE TAŞ OCAĞI
Firmanın toplam 950 bin TL yatırımla yaklaşık 100 hektarlık alanda kapasite artışına gitmesi ve yeni kuracağı asfalt plent tesisi ile ilgili talebini inceleyen Valilik, tamamı orman alanı içinde kalan projeyi Çevresel Etki Değerlendirmesi’nden muaf tuttu.  Onay dahilinde, alanda mevcut hazır beton tesisine (Çimento tesisi) ek olarak hazır beton santrali kurulacak ve karayollarının ihtiyaçlarını karşılayacak yeni asfalt üretim şantiyesi yapılacak. Taş ocağı da barındıran mevcut üretim alanında kurulacak yeni tesisler için Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer resmi kurumlar herhangi bir sakınca görmezken, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ÇED onayı sonrasında projenin önünde ise engel kalmadı.


 
ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ
Patlatma yöntemi ile çalışan söz konusu tesise 2002 yılında “ÇED önemsizdir”, 2008 ve 2012 yıllarında  “ÇED gerekli değildir” kararı uygulanırken, 2014 yılında ÇED kapsam dışı görülen işletmeye isim değişikliği nedeniyle yeniden bir kez daha “ÇED gerekli değildir” dendi. Diğer yandan, yıllık 650 bin tonluk üretim kapasitesine sahip taş ocakları Tahtalı Barajı koruma havzasına yakınlığı ile dikkat çekti.
 
VALİ TOPRAK KARŞI ÇIKMIŞTI
İzmir Valisi Mustafa Toprak geçtiğimiz hafta içerisinde Bornova’da katıldığı bir toplantıda Bornova’da kurulu taş ocakları ve çimento fabrikalarına karşı olduğunu belirterek, yerel yönetime söz konusu tesislerin kaldırılması ve şehir dışına taşınması için ortak hareket etme çağrısında bulunmuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.