Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar:AKP hatadan dönmeli

Çakar:AKP hatadan dönmeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi bağımsız Meclis Üyesi Kenan Çakar, Alaçatı'da belediyeye ait malların Diyanet İşleri Başkanlığı'na devri kararının yanlış olduğunu belirterek, iktidarın İzmir'in menfaatleri için karardan geri dönmesi gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2014 - 16:03
İZMİR- İl özel idarelerinin kapatılmasından sonra özellikle İzmir'de krize neden olan mal paylaşımı, en son Çeşme İlçesi'nde kapatılan Alaçatı Belediyesi'ne ait, aralarında içkili mekan olarak işletilenlerin de bulunduğu işyerlerinin, yeşil alanların, belediye lojmanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesiyle tırmandı. CHP, kamuoyu yaratmak için eylem ve protesto yapmaya hazırlanırken, AK Parti'de 12 yıl belediye meclis üyeliği yaptıktan sonra partiden istifa eden Kenan Çakar da mal paylaşımının hatalı olduğunu söyledi. Çakar, şöyle konuştu: 

"AKP'nin Grup Başkanvekili Bilal Doğan bu devrin belediyenin verdiği belgelerle yapıldığını, hatanın belediyeden kaynaklandığını ifade ediyor. Bundan da anlaşılıyor ki AKP de bu tahsisin hatalı olduğunu kabul ediyor. Bu bir hatadır. Valilik kararı kanun değildir. Valilik bir kurulla bu kararı vermiştir. Bu kurul kararını yeniden gözden geçirmeli ve değiştirmelidir. Alaçatı sadece Çeşme ve İzmir için değil Türkiye için önemli bir turistik bölgedir. Bu bölgedeki kafe, bar ve işyerlerinin Diyanet'e devredilmesi hatasından biran önce vazgeçilmeli, Alaçatı'nın Çeşme'nin ve İzmir'in önü açılmalıdır. AKP, yapılan hatalı işlemlere sebep olanları ve mazeretleri araştırmak yerine hatadan nasıl dönüleceğinin gayreti içinde girmeli ve İzmir'in menfaatlerine uygun davranmalıdır." (Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.