Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekillerden ‘zincirli kapı’ tepkisi

CHP’li vekillerden ‘zincirli kapı’ tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmek için gittiği Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmaması ve Kılıçdaroğlu’nun gelişi öncesinde bakanlığın kapısının zincirlerle kapatılmasına CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç ve Murat Bakan tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2021 - 13:57

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 bin öğretmen atamasında yapılan sözlü sınava yönelik eleştirilerde bulunmuştu. 

“Mülakatta artı 3 eksi 3 puan” kuralını hatırlaran Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay’ın kararına uymadığını ifade etmişti. 

Konuyla ilgili görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na talepte bulunduğunu ancak talebinin yanıtsız kaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bugün bakanlığa gideceğini duyurmuştu.

Ancak, Kılıçdaroğlu’nun gelişi öncesinde bakanlığın giriş kapısının zincirle kilitlendi Kılıçdaroğlu içeri alınmadı.

Öte yandan; kapının zincirlenerek kapatılmasına CHP kanadından tepkiler gecikmedi.

CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç ve Murat Bakan sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla bakanlığın tavrına tepki gösterdi.

"ZİNCİR VURULAN GENÇLİĞİN GELECEĞİDİR"

Ednan Arslan, seçim ve iktidar değişikliği mesajı verdiği paylaşımında, “Bugün zincir vurulan bir gençliğin ve ülkenin geleceğidir. Vurduğunuz zincirler, çıkardığınız engeller bir bir çözülecek. Gençlerin sorunlarını çözmek ve liyakatı getirmek için… Kemal Kılıçdaroğlu” ifadelerini kullandı.

"UTANÇ TABLOSUDUR"

Mahir Polat yaşananları “utanç tablosu” olarak tanımladı ve şu ifadeleri kullandı; “BU BİR UTANÇ TABLOSUDUR! Sarayın talimatı ile Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Milli Eğitim Bakanlığı'na alınmadığı gibi bakanlığın giriş kapısı zincirle kilitlendi. "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu şeytanlarla hesaplaşmak benim namus borcumdur!"

"KORKUYORLAR"

Sevda Erdan Kılıç ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "MEB: Kapımız herkese açık. Korkuyorlar, korkacaklar, korksunlar.."

"GELİYOR GELMEKTE OLAN"

Murat Bakan, paylaşımında, "Milletin verdiği denetim yetkisini kullanmamıza engel olamazlar. Bu sadece skandal değil; iktidarın yozlaşması, korkusu ve suçluluk duygusu! Mülakata çözüm için geliyor gelmekte olan" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.