Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den Erdoğan’a ‘kentsel dönüşüm’ yanıtı: Beton kentlerde sizin kadar uzman olamadık

CHP’li Yücel’den Erdoğan’a ‘kentsel dönüşüm’ yanıtı: Beton kentlerde sizin kadar uzman olamadık

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kentsel dönüşüm eleştirilerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den yanıt geldi. Muhalefetin “5’li çete” olarak nitelediği müteahhit firmaları ve AK Parti’nin İstanbul’daki kentsel dönüşüm projeleri üzerinden iktidara yüklenen Yücel, “Vatandaşı sizin yaptığınız gibi yandaş müteahhit çetelerinin önüne atmadığımız için, beton kentler konusunda sizin kadar uzman olamadık. Zira İstanbul’a ihanet ettim diyen bizim genel başkanımız değil, sizin genel başkanınızdı” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.12.2021 - 14:41

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm ve yapılaşma üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef almıştı.

Erdoğan konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak yapılaşmaların olduğu bölgelere girmediğini ifade etmiş ve kentsel dönüşümde başarısız olduğunu öne sürerek, “Depreme karşı kentsel dönüşüme hız verdik. 9 yılda 1,7 milyon konutu dönüştürerek önemli bir başarı elde ettik. Ana muhalefetin başındaki zat nereden milletvekili. İzmir, İzmir'in belediyesi onlarda. Yahu İzmir'de acaba o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde o gecekonduların olduğu bölgelerde belediyeniz nerede bir kentsel dönüşüm projesi uyguladı? Yok. Ama bunu benim konuşmam yetmiyor. Benim İzmir teşkilatımın, İzmir milletvekillerimin kapı kapı dolaşarak, bunları da işaret ederek anlatması lazım. Halen ülke sathında 330 bin konutun dönüşüm inşaatları sürüyor. TOKİ 1,1 milyon konutla çok büyük katkı sağladı” demişti.

CHP İZMİR’DEN İLK YANIT YÜCEL’DEN GELDİ

Öte yandan; Erdoğan’ın büyükşehir eleştirilerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den yanıt geldi. 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iktidarın ekonomi politikalarını hedef alan CHP İl Başkanı Yücel, ayrıca “5’li çete” olarak nitelendirdikleri yandaş müteahhit firmaları üzerinden yüklendi ve şunları söyledi;

“Bu halk her türlü adaletsizliği sizin döneminizde yaşadı. Ayakkabı kutularından fırlayan paralar, soruları çalınan sınavlar, yok pahasına satılan milli kurumlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve devletin kurumlarının içine sızdırılan hainler, Dolar/Avro garantili hastaneler, köprüler, otoyollar... ve en sonunda TL’yi de milli para birimi olmaktan çıkarıp dolara endekslediniz.

Bir zamanlar beraber yürüdükleriniz Paralel Devlet Yapılanması kurmuştu, sayenizde Paralel Para’yı da gördük. Her türlü adaletsizlik sizin döneminizde hızla kalkındı… 

Siz, millete bunları yaşatırken, çalmadan, çırpmadan 6 ilçede toplam 248 hektar alanda, tamamı vatandaşla uzlaşarak, başarıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çekinmeden iftira atma cüretinde bulunuyorsunuz. 

Vatandaşı sizin yaptığınız gibi yandaş müteahhit çetelerinin önüne atmadığımız için, beton kentler konusunda sizin kadar uzman olamadık. Zira İstanbul’a ihanet ettim diyen bizim genel başkanımız değil, sizin genel başkanınızdı. 

Başta "İzmir Büyükşehir Belediyesi" olmak üzere tüm belediyelerimiz, kentsel dönüşüm süreçlerinde sadece bina yenileme değil, yeşil alanıyla, sosyal donatı alanıyla, sağlıklı, insan onuruna yaraşır konutlar ve çağdaş kentler yaratıyor. Sayenizde 25 yılda İstanbul’da ağaç gölgesi kalmadı, insanlarımız gökdelen gölgesinde serinliyor. Beton dökmek konusunda siz ve yandaş müteahhitlerinizin eline kim su dökebilir?”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.