CHP’li Nalbantoğlu’ndan Özgür Özel’e tepki: 'Siyasi ve hukuki hesabı kim verecek?'
CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’i il ve ilçe başkanlarının belirlenme süreci üzerinden eleştirdi. Nalbantoğlu, “O algoritma; partiye sadakati, emanete sahip çıkmayı ve ahlaki sorumluluğu ölçememiş” ifadelerini kullandı.
- Ege Postası
- 01.08.2026 - 23:43
- Güncelleme: 01.08.2026 - 23:50
EGEPOSTASI- CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi.
İzmir’de ve farklı illerde CHP’den ayrılan bazı il ve ilçe başkanlarının geride tartışmalar ile hukuki süreçler bıraktığını savunan Nalbantoğlu, Özel’in aday belirleme anlayışını sorgulaması gerektiğini belirtti.
“ALGORİTMA PARTİYE SADAKATİ ÖLÇEMEMİŞ”
Özgür Özel’in daha önce belediye başkan adaylarının belirlenmesine ilişkin yaptığı “yapay zekâ” açıklamasına göndermede bulunan Nalbantoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Özgür Özel, anlaşılan sadece belediye başkanlarını değil, il ve ilçe başkanlarını da yapay zekâyla belirlemişsiniz… Ne var ki o algoritma; partiye sadakati, emanete sahip çıkmayı ve ahlaki sorumluluğu ölçememiş.”
“ADAY BELİRLEME ANLAYIŞINIZI SORGULAMANIZ GEREKMİYOR MU?”
İzmir’de ve başka illerde yaşanan gelişmelerin bunun en somut örneği olduğunu savunan Nalbantoğlu, Özel’e şu soruyu yöneltti:
“Aynı çatı altında siyaset yaptığınız il ve ilçe başkanları ayrılırken geride tartışmaları ve hukuki süreçleri bırakıyorsa, dönüp aday belirleme anlayışınızı sorgulamanız gerekmiyor mu?”
“HESABI KİM VERECEK?”
CHP’ye ait emanetlerin korunmadığını ve partinin zarara uğratıldığını öne süren Nalbantoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Parti emanetini koruma sorumluluğunu dahi taşımayan isimlerin CHP’yi zarara uğrattığı bu tablonun siyasi ve hukuki hesabını kim verecek?”
Yorum Yazın