Dolar 32,3415
%-0.43
Euro 34,6991
%-0.31
Altın 2.411,510
%-0.46
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bakan’dan, Ersoy’a ‘hırsız’  göndermesi: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır

CHP’li Bakan’dan, Ersoy’a ‘hırsız’ göndermesi: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yurttaşlara ait tüm kimlik bilgileri ve devletin elinde olan özel bilgilerin bir internet sitesinden belirli bir ücretle satıldığını ileri sürdü. "Devletin harim-i ismetine ikinci defa girilmiş oldu. Birincisi FETÖ’nün kozmik odaya girmesiydi, ikincisi ise budur" diyen Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya davet etti. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) bilgilerinin sızdırılmasının söz konusu olmadığını savunarak Murat Bakan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Ersoy’un açıklamalarına yanıt veren CHP’li Murat Bakan, ‘’Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Kapalı devre intranet sistemden veriler siber saldırı ile çalınmamış ise, hırsız kapalı devre sistemin içinde demektir’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2022 - 11:33

EGEPOSTASI- "Teröristlerin ayakkabı numarasını biliyorduk. Şimdi tüm dünya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm kimlik bilgilerini biliyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün elinde olması gereken bu bilgiler çalınmış mıdır? Satılmış mıdır?
Bu rezaletin sorumlusu kim? E-devlette olması gereken bilgilere, bir internet sitesinde VPN ile bağlantı kurup rastgele bir e-posta ile ulaşabilirsiniz.

Sorgulama için ücret istiyor. Kredi kartından para yükleyip bu bilgiler satın alınabiliyor.

Devletin elinde olması gereken, tüm vatandaşların en mahrem bilgilerine nasıl ulaşılabilir?

Devletin harim-i ismetine ikinci defa girilmiş oldu. Birincisi FETÖ’nün kozmik odaya girmesiydi, ikincisi ise budur. Bunun sorumlusu Süleyman Soylu, biraz onurun varsa istifa et.

Bu bilgiler sadece bu internet sitesinde olsa iyi. Telegram’da da ücret karşılığı kimlik, telefon sorgulaması yapan birçok grup var. Bu, çok önemli güvenlik sorunudur. Tüm bilgilerimiz uluslararası istihbarat örgütlerinin elinde anlamına da gelir."

BAKAN YARDIMCISI’NDAN YANIT

CHP'li Bakan'ın bu açıklamalarına İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'dan yanıt geldi. "MERNİS, bütün milletimizin gurur duyabileceği, dünyanın en güvenli sistemlerinden biridir. Defalarca açıklama yapmamıza rağmen aynı yalan ve yanlışlarda ısrar eden Murat Bakan'a cevabımızdır" diyen Ersoy, şu açıklamayı yaptı:

"CHP Milletvekili Murat Bakan, yine bildik FETÖ taktikleriyle milletin kendisine verdiği vekaleti, milletin kafasını karıştırmak, devlete ve kurumlara güveni sarsmak için kullanarak her gün yeni bir yalanla karşımıza çıkıyor.

Keşke bu enerjisini doğru bilgiye ulaşmak için harcayan bir vekil olabilseydi.

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS), intranet (kapalı devre) çalışan, internet ortamına kapalı bir sistemdir ve her yıl düzenli olarak bağımsız farklı firmalara sızma testi yaptırılmaktadır. Bugüne kadar yaptırılan sızma testlerinde, güvenlik sistemlerinin çok iyi olduğu raporlarla ortaya konmuştur. Ayrıca verilerin sızdırılmasına yönelik herhangi bir zafiyetin olmadığı tespit edilmiş, dünyanın en güvenli sistemlerinden birisidir.
MERNİS altyapısında bulunmayan bir takım sorgulama bilgilerinin MERNİS bilgisiymiş gibi sunulması, en basitinden sisteme ve verilen emeğe saygısızlıktır.

Kasıtlı olarak bu tür dezenformasyon bilgileri yayan ilgiliyi kınıyor ve hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

MURAT BAKAN: YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR

Ersoy’un açıklamalarına yanıt veren Murat Bakan, "Kapalı devre intranet sistemden veriler siber saldırı ile çalınmamış ise, hırsız kapalı devre sistemin içinde demektir" dedi.

CHP’li Bakan’ın açıklaması şu şekilde;

"İçişleri Bakanlığı, MERNİS sisteminin verilerinin çalınması ile ilgili konuyu gündeme getirdiğim için hakkımda Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulanacakmış. Buna halk arasında 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' derler. Bir devlet adamının yapması gereken, konuyu ciddiye almak ve bu verilerin nasıl sızdığını araştırmaktır. Kapalı devre intranet sistemden veriler siber saldırı ile çalınmamış ise hırsız kapalı devre sistemin içinde demektir" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.