Dolar 32,3438
%-0.05
Euro 34,8994
%0.31
Altın 2.394,480
%-0.1
Bist-100 10.206,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den tepki gecikmedi! Kahraman'a sert sözler!

CHP’den tepki gecikmedi! Kahraman'a sert sözler!

CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Mahir Polat ve Kani Beko, TBMM eski Başkanı AK Partili İsmail Kahraman’ın “İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki” yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2022 - 11:28

EGEPOSTASI- Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman Rize’nin fethinin 561'inci yıl kutlamalarında şehirlerin kurtuluş gününün kutlanmasına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Kahraman, "Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım. İstanbul’un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki" demişti.

Kahraman’ın bu sözleri tartışmalara konu olurken CHP’li vekiller de sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla Kahraman’a sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan paylaşımında, "Tarihi fesliden öğrenen, 6'ncı filoya kıble diye namaz kılanların hazımsızlığı normal. Her 9 Eylül'ü daha fazla coşkuyla kutlayarak sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz." dedi.

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ise yaptığı paylaşımda "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Başkanlığı yapmış bu zatın oturduğu koltuğun anlam ve önemini anlayamamış olması çok acı, çok zavallı..." dedi.

''Şeriatçıların sözcülüğü''

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın şeriat sözcülüğü yaptığını ileri sürdü. Beko açıklamasında, ‘’ Cumhuriyetimizin ve anayasamızın kurucu ilkeleriyle kavgalı, tescilli laiklik düşmanı, ilk gençliğinden beri şeriatçıların sözcülüğünü yapan, Meclis Başkanı iken Anayasadan Laikliğin kaldırılmasını isteyen ancak Cumhuriyetimizin sağladığı imkanlar ve hayata geçirdiği ilkeleri sayesinde Meclis Başkanlığı gibi Türkiye’nin protokolde iki numaralı koltuğuna oturabilmiş bir zat bugün yine Kurtuluş Savaşına ve bu uğurda canlarını vermiş yurttaşlarımızın anısına kendince hakaret etmiştir. Onun gibileri, Derviş Vahdetileri bu toplum unutmadı. Bu memleketin çocukları Cumhuriyetimize düşman İsmail Kahraman gibileri de tarihte hak ettikleri şekliyle hatırlayacaktır. Sığındıkları kovukların karanlığında boğulmaya ve aydınlık Cumhuriyetin ışığının memleketimiz üzerinde parlamasına mani olamadılar, olamayacaklar’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.