Dolar 32,4178
%-0.01
Euro 34,7575
%-0.13
Altın 2.432,080
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de delege seçimleri mesaisinde 3.gün

CHP’de delege seçimleri mesaisinde 3.gün

CHP’de delege seçimleri mesaisi devam ediyor.. Partide gözler tüm mahallelerinde seçim heyecanı yaşanan Çiğli'de ve kıyasıya yarışın yaşandığı Bornova'da oldu. Bornova delege seçimlerinde Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un da mahallesi olan Evka-3’te 23 delege için Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. Tarafsızlık açısından Başkan İduğ iki listeye de yazılırken, kıyasıya geçen yarışı Mavi liste kazandı. Mavi liste 204 oy alırken, Beyaz liste 200 oyda kaldı. Kazım Dirik'te seçimi, 297 oyla mavi liste kazandı. İlçe Başkanı Asım Güven'in başını çektiği liste seçimi kaybetti. Bornova'da ve Karabağlar'da kıyasıya yarış

  • Ege Postası
  • 10.11.2019 - 08:32

EGEPOSTASI- CHP olağan kongre süreci mahalle delege seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. Üyeler mahalle delegelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor.

Partide gözler tüm mahallelerinde seçim heyecanı yaşanan Çiğli'de oldu..

Ataşehir 

Ataşehir Mahallesi'nde Kırmızı ve Beyaz listeler yarıştı..

Kırmızı listede Metin Solak, Semra Aksu, Behçet Köymen, Ali Karabay, Erdal Mansuroğulları, Süleyman Karadağ dikkat çeken isimler oldu..

Küçük Çiğli

Seçim heyecanın yaşandığı ve kıyasıya yarışın beklendiği bir diğer mahalle Küçük Çiğli'de de Kırmızı ve Beyaz listeler yarıştı. Kırmızı listede eski belediye başkanı Hasan Arslan ile eski ilçe başkanları Nihat Gültekin ve Zeynel Mertoğlu isimleri dikkat çekti.

Beyaz listede ise belediye çalışanları ve onların yakınlarının yoğunlukta olduğu belirtildi.

Aydınlıkevler

Seçim için bir diğer kritik mahalle olan Aydınlıkevler Mahallesi'nde de Kırmızı ve Beyaz listeler yarıştı. Kırmızı listede partinin önemli isimlerden Aziz Buğa yer aldı..

BORNOVA'DA BAŞKAN İDUĞ’UN MAHALLESİNDE BÜYÜK YARIŞ! MAVİ LİSTE KAZANDI

Bornova delege seçimlerinde Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un da mahallesi olan Evka-3’te 23 delege için Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. Tarafsızlık açısından Başkan İduğ iki listeye de yazılırken şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadı.

23 mahalle delegesi için İzmir Milletvekili Mahir Polat ile Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Ulaş Polat'ın desteklediği mavli liste ile Selma Nalbantoğlu, Okan Balcıoğlu, Hayati Öztürk ve Mustafa Gürbüz gibi isimlerin desteklediği beyaz liste yarıştı..

Kıyasıya geçen yarışı Mavi liste kazandı. Mavi liste 204 oy alırken, Beyaz liste 200 oyda kaldı.   

Mavi liste: Mustafa İduğ, Yüksel Gül, Pınar Uslu, Ezgi Mantıcı, Sevinç Özçelik, Sebahat Aksoy, Havva Eroğlu, Emine Karadağ, Dursun Belhan, Şengül Aydemir, Şenal Biçer, Hüsniye Seçgin, Özkan Zafer, Selim Kılıç, Sait Doğan, Suat Kuru, Ahmet Doğukan Gül, Mahir Öztürk, Özgür Özkan, Ali Kaya, Tanju Özbek, Demir Tokem, Salih Sözüak.

Beyaz liste: Mustafa İduğ, Mustafa Gürbüz, Barış Beydili, Şevket Altınbulak, Melisa Mingir, Özgecan Kurt, Kemal Tunalı, Orhan Yıldız, Hayati Öztürk, Oğuzkan Koç, Hale Tokman, Sabriye Alabağ, Hüseyin Saygel, Bahar Aksakallı, Bahriye Beydili, Ali Nasuhbeyoğlu, Selma Nalbantoğlu, Okan Balcıoğlu, Ayşe Bulut, Hatice Kuplay, Selda Yılmaz, Haydarhan İzgin, Naziye Taşkaya.

KAZIM DİRİK’TE İKİ BAŞKANIN YARIŞINDA KAZANAN MAVİ

38 delgenin seçileceği Bornova’nın önemli mahallelerinden Kazım Dirik’te mevcut başkan Asım Güven ile önceki ilçe başkanı Nevzat Kavalar arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. Mavi listenin başını eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar çekti.  İki ismin arasının açık olduğu bilinirken iki eski belediye başkanından Olgun Atila’nın Kavalar’ı, Ali Sözen’in ise Asım Güven’i desteklediği öğrenildi. Olgun Atila aynı zamanda Mavi listede yer aldı. Listede ayrıca CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı, eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İzmir Barosu Eski Başkanı Özdemir Sökmen, Büyükşehir Eski Meclis Üyesi Kadir Yıldız, Hüseyin Altop, Nevin Öget, Gülören Öcal, Eski İl Başkan Yardımcısı Osman Peri, Gamze Bakkallar gibi isimler yer aldı. Mevcut ilçe Başkanı Asım Güven'in başını çektiği Beyaz listede, Mehmet Türkmenoğlu, Ali Darcan, Hüseyin Polat, Tacettin Bulut gibi isimler dikkat çekti.

Kazım Dirik'te seçimi, 297 oyla Mavi liste kazandı. İlçe Başkanı Asım Güven'in başını çektiği liste seçimi kaybetti.

RAFETPAŞA'DA KIRMIZI KAZANDI

Rafetpaşa Mahallesi’nde Beyaz liste ve Kırmızı liste seçime girdi. Kırmızı 283 oy alırken, Mavi liste 176 oyda kaldı.

Serap Yılmaz, İlknur Güzelay, İlknur Dülgar, Ayşe Kahraman, Fatma Emeç, Rahşan Nazlıoğlu, Engin Sevin, Efkan Muhtar, Hüseyin Baba, Nejdet Altın, Emin Sesli, Murteza Seren, Abdullah Kurkal, Şeref Özdemir, Özgür Can Yılmaz, İbrahim Yıldız, Serkan Mersin, Sergen Şengül, Beycan Güzeldere delege seçildi.

BARBAROS'DA KAZANAN MAVİ

Barbaros Mahallesi’nde ise Mavi liste ile Kırmızı liste yarıştı. Seçimde Mavi liste 168 oy alırken, Kırmızı listr 160 oyda kaldı. 

Onur Koçanalı, Erdoğan Plana, Birgün Tunalı, Ahmet Gürdal, Gülşah Koç, Metin Kındam, Hasan Çetinkaya, Muharrem Ekici, Küçük Yılmaz Akbıyık, Mustafa Bakır, Gözde Şehirlioğlu, Ramis Baltalı ve Gülşah Altay delege oldu.

YEŞİLOVA'DA YEŞİL KAZANDI

Yeşilova’da seçimde Yeşil listr ve Beyaz liste yarıştı. Yeşil liste 246 oy alırken, Beyaz liste 38 oyda kaldı.

İsa Aydın, Ramadan Güler, Erkan Güler, Ramis Acar, Hasan Aydın, Ertan Güneş, Fatih Ay, Tuncay Bayazıt, Ömer Kızılata, Hakan Etleç, Ferda Dingil, Musa Akyıldırım, Coşkun Çiftlik, Selman Güler, Gökçe Aydın, İzel Çelik, Sedef Çavuşoğlu, Mustafa Tokmak, Tuğba Güler, Emine Yılmaz, Burcu Yaman, Filiz Uçurmak, Yaşar Fındık ve Yıldız Tekel delege seçildi.

KARABAĞLAR

Bahar, Günaltay, Selvili, Karabağlar, Metin Oktay, Sarıyer, Tahsin Yazıcı, Uğur Mumcu, Umut, Üçkuyular, Peker ve Sevgi mahallelerinde seçim yapıldı.

Üçkuyular, Selvili, Karabağlar, Sevgi, Sarıyer, Günaltay, Uğur Mumcu ve Peker’de seçim tek listeyle gerçekleştirildi.

Bahar Mahallesi’nde Kırmızı ve Beyaz listeler yarıştı. Sandıktan Beyaz liste galip çıktı. İl Başkan Yardımcısı İrfan Can'ın liste başı olduğu Beyaz liste 83 oy alırken, Kırmızı liste 63 oyda kaldı. 

Metin Oktay Mahallesi’nde Mavi ve Beyaz listeler yarıştı.

Umut Mahallesi’nde de Kırmızı ve Beyaz listeler yarıştı. Seçimi Kırmızı liste 218 oy alarak kazandı. Beyaz liste 158 oyda kaldı. 

Umut Mahallesi'nde Gözde Şahin, Gülfiraz Çelik, Ali Bartu, Ferhat Bal, Sezgin Bektaş, Bayram Binay, Alper Manduz delege seçildi.

Beyaz listenin oylandığı Selvili, Günaltay, Sevgi, Sarıyer ve Karabağlar sandıklarında toplam 33 kişi, sarı listenin oylandığı Üçkuyular'da 15, yeşil listenin oylandığı Peker'de de 3 delege seçildi. 

Üçkuyular Mahallesi’nde Şevkiye Akkuş, Basri Gülaslan, Emel Tangobay, Fevzi Özelli, Gökhan Kurt, Selçuk Uğur Dölen, Ayşe Dereliler, Mehmet Ali Büyükkayıkcı, Aynur Gerçek, Necati Akpınar, Gülşen Dindaroğlu, Serdar Çekici, Emine Mehveş Dağaltı, Hatice Hür, Kubilay Çetin 

Günaltay Mahallesi'nde Sait Karaaslan, Cevdet Okulmuş, Çayan Kapçık, Birgül Yılmaz, Turan Ulucan, Sevgi Aydın, Burak Kusun, Tacettin Karaaslan ve Düzgün Şahin delege seçildi.

Selvili Mahallesi’nde Abdulvahap Batihan, Tahir Özgüzel, Bülent Şimşek, Zübeyde Oğuz, Zeliha Filiz, Mehmet Sabri Taşdemir ve Abdurrahman Batihan delege seçildi.

Sarıyer Mahallesi'nde Senem Uslu, Kader Özdemir, Güldeste Ülge, Ömer Demir, İlhami Sarı ve Akar Özdemir delege seçildi.

Karabağlar Mahallesi’nde Latif Dostugür, İbrahim Kocaman, Davut Buğlak, Fatih Nazlıgül, Gürsel Dostugür ve Erkan Eruzundal delege seçildi.

Peker Mahallesi'nde Yusuf Erişen, Murat Olgun ve Ozan Karacan delege oldu.

Uğur Mumcu Mahallesi'nde Adem Şamlı, Selahattin Karaz, BEkir Derdiyok, Nebiha Baksan, Meral Özer ve Mehmet Ayertoğrul delege seçildi.

Tahsin Yazıcı'da seçim tamam!

Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde Mavi-Beyaz yarışını Beyaz liste kazandı. Beyaz liste 88 oy alırken, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın destek verdiği ileri sürülen liste 55 oyda kaldı.

Tahsin Yazıcı'da Murbet Erden, Mehmet Oran, Leyla Erdoğan, İsmail Erman, Ahmet Arık, Burak Demirkan, Musa Var, Mehmet  Bozkurt delege seçildi.

Aynı aileden 5 kişi listede

Sevgi Mahallesi'nde tek listeli seçim yapılırken, 5 delegenin seçildiği listenin tamamında yer alan isimlerin Özmen soyadlı olması dikkat çekti. Özmenlerin geniş bir aile olduğu vurgulandı.

Pervin Özmen, Nevvaf Özmen, Murat Özmen, Zübeyir Özmen ve Hüseyin Özmen delege seçildi. 

GAZİEMİR

Gaziemir’de Atıfbey ve Yeşil mahallerindeki seçimleri Beyaz liste kazanırken, muhaliflerin Mavi listesi kaybetti.

Atıfbey Mahallesi'nde Beyaz liste 152 oy alırken, Mavi liste 140 oyda kaldı. Eski meclis üyesi olan Cem Koç delege seçilemedi. Mahallede 54 delege seçildi.

Belediye Başkanı Halil Arda’nın her iki listede yer aldığı Yeşil Mahallesi'nde Beyaz liste 120 oy alırken, Mavi liste 106 oyda kaldı. Mahallede 32 delege seçildi.

KINIK

Aşağı, Osmaniye, Fatih, Yeni, Türk, Yukarı, Poyracık, Dündarlı mahallelerinde seçim yapıldı.

Çift listeyle yapılan seçimlerde İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve yönetimin destek verdiği Mavi liste 7 mahallede ipi göğüslerken, muhalif olan Beyaz liste ise sadece Dündarlı'da seçimi kazandı. 8 mahallede toplam 58 delege seçildi. İlçe eski Başkanı Ramazan Pamukçu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet İnanlı delege olamadı.

İşte İzmir’de delege seçimlerinde bugün sandık kurulacak ilçeler ve mahalleler;

ÇİĞLİ

Atatürk, Ataşehir, Aydınlıkevler, Cumhuriyet, Çağdaş, Egekent, Esentepe, Evka-2, Evka-6, Güzeltepe, İnönü, Gazi Mustafa Kemal, Kaklıç, Köyiçi, Küçük Çiğli, Maltepe, Sasalı, Şirintepe, Uğur Mumcu, Yakakent

BORNOVA

Rafet Paşa, Yeşilova, Barbaros, Birlik, Kazım Dirik, Merkez, Zafer

TİRE

Kurtuluş, K.Kemerdere, Çayırlı, Yenişehir, Eğridere, Osmancık, Çobanköy

GAZİEMİR

Atıfbey, Yeşil

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.