Dolar 32,2106
%0.01
Euro 34,7178
%-0.41
Altın 2.442,670
%-0.07
Bist-100 10.219,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de Pazar mesaisi : İlk sonuçlar geldi

CHP’de Pazar mesaisi : İlk sonuçlar geldi

CHP delege seçimlerinde bugün Pazar mesaisi yapıldı. Metropolde 5 ilçenin 28 mahallesinde, CHP üyeleri için sandık kuruldu. 5 ilçede de kıyasıya rekabet beklenirken çift liste yarışları yapıldı. İlçelerden ilk sonuçlar geldi.

  • Ege Postası
  • 09.07.2023 - 09:54
  • Güncelleme: 10.07.2023 - 00:13

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP’de delege seçimleri için kıyasıya rekabet devam ediyor. 3 Temmuz’da başlayan delege seçimleri 30 Temmuz’a kadar devam edecek.

Bornova, Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı, Buca,  ilçelerinde toplam 28 mahallede sandıklar kurulacak. 5 ilçede kıyasıya rekabet bekleniyor.

BORNOVA

Bornova’da bugün 3 mahallede sandık kurulacak. Zafer, İnönü ve Kızılay mahallerinde kurulacak sandıklarlar çift liste ile yarışırken büyük rekabet yaşandı.

İNÖNÜ MAHALLESİ

İnönü mahallesinde kırmızı liste 422 oy alarak seçimi kazandı. Mavi liste ise 349 oy alarak seçimi kaybetti. 
Öte yandan kırmızı listeyi Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın desteklerken mavi listeyi Belediye Başkanı Mustafa İduğ destekledi.

İşte İnönü mahallesinde seçilen delege listesi;

1- Öner Baş 
2- Naim Demir 
3- Hamdi Kanlıoğlu
4- Mehmet Atılgan
5- Kazım Danışman
6- Ali Karabulut
7- Yılmaz Altun
8- Ömer Küçümen
9- Engin Serber
10- Cihan yılmaz
11- Mehmet Efe
12- Seniha Zümrüttaş
13- Ayfer Ak
14- Zeynep Parlak Özdilek
15- Zülfiye Keskin 
16- Asiye Doğan
17- Funda Ak
18- Leman Celayir Keskin
19- Deniz Devrim Fidan Çolak
20- Ömer Dinçer 
21- Ali Çağdaş Deniz
22- Nazmi Aksın
23- Erdem Çiftçi

ZAFER MAHALLESİ

Zafer mahalleisnde seçimi mavi liste 211 oyla kazanırken, kırmızı liste 206 oyla kaybetti. 

Öte yandan kırmızı listeyi Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın desteklediği, mavi listeyi ise Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un desteklediği öğrenildi. 

İşte Zafer mahallesinin delege listesi;

1- Birsen Kandemir 
2- Dilek Akgüneş
3- Bekir Özdilek
4- Tolga Kayrak
5- Murat Şahin
6- Ulaş Durak
7- Halil İbrahim Şen
8- Deniz Dinçer 
9- İmren Kılıçaslan

BUCA

Buca’da Fırat, Yeşilbağlar, Atatürk, Çamlık, Valirahamibey, Çamlıkule, Dumlupınar ve Göksu mahallelerinde sandıklar kurulacak. Buca'da bugün kurulan bütün mahallelerde seçime çift liste gidileceği öğrenilirken Atatürk mahallesindeki, beyaz listeyi  Buca Belediye meclis üyesi Filiz  Meraklıı’nın desteklediğini, mavi listeyi ise Buca İlçe Başkanlığı’ndaki iki ilçe yöneticisinin desteklediği öğrenildi. Yeşilbağlar mahallesinde ise beyaz listeyi Buca Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Çakır'ın desteklediği mavi listeyi ise Buca Belediye Meclis üyesi Doğan Sarıkaya'nın desteklediği öğrenildi.

ATATÜRK MAHALLESİ

Atatürk mahallesindeki, beyaz listeyi  Buca Belediye meclis üyesi Filiz  Merkalı’nın desteklediğini, mavi listeyi ise Buca İlçe Başkanlığı’ndaki iki ilçe yöneticisinin desteklediği öğrenildi.

Atatürk mahallesindeki beyaz ve mavi listeler şu şekilde;

ÇAMLIK MAHALLESİ

Çamlık Mahallesinde, beyaz liste 133 farkla beyaz liste, 253 oy alarak seçimi kazandı. Mavi liste ise 133 oy alarak kaybetti. 

DUMLUPINAR MAHALLESİ

Dumlupınar Mahalesinde, delege seçimlerinde beyaz liste kazandı. 

FIRAT MAHALLESİ

Fırat mahallesinde delege seçimlerini kazanan liste

ÇAMLIKULE MAHALLESİ

Çamlıkule mahalelsinde delege seçimlerini kazanan liste

YEŞİLBAĞLAR MAHALLESİ

Yeşilbağlar mahallesinde delege sçimlerini kazanan liste

VALİ RAHMİ BEY MAHALLESİ

Vali Rahmi Bey mahallesinde delege seçimlerini kazananların listesi

 

 

KARABAĞLAR

Karabağlar ’da Uğur Mumcu, Esenyalı, Özgür, Refet Bele ve Esenlik mahallelerinde sandık kuruldu.

UĞUR MUMCU MAHALLESİ

Karabağlar'da ilk sonuç Uğur Mumcu Mahallesi'nden geldi. Uğur Mumcu Mahallesi Selahattin Karaz, Ozan Yaşa, Semih Kayaalp, Nebiha Baksan, Burcu Çardak ve Tuğcan Karagöz delege seçildi. 

KİBAR MAHALLESİ

Kibar Mahallesi'ndeki yeşil-beyaz yarışından ise beyaz liste galip ayrıldı ve Oğuzhan Demir, Melek Bayar ve Oktay Odabaş delege seçildi. 

METİN OKTAY MAHALLESİ

Metin Oktay Mahallesi’nde beyaz ve mavi liste yarıştı. İlçe Başkanı Bülent Sözüpek’in destek verdiği beyaz liste seçimi 41'e karşı 75 oyla kazandı.

Beyaz listeden Şahin Demir, Naci Korkmaz, Pınar Sert Ceylan, Mürset Koç, Songül Elmas, Özay Çokyaşar ve Furkan Koçoğulları delege seçildi.

BAYRAKLI

Soğukkuyu, Emek, Doğançay, Postacılar, Yamanlar ve Fuat Edip Baksı mahallerinde sandık kurulacak. Bayraklı'da kurulan 6 mahallenin de çift liste çıkacağı öğrenilirken,

Yamanlı'da, Beyaz liste CHP İzmir İl eski Disiplin Kurulu Baş yardımcısı Hüseyin Gün desteklerken mavi listeyi Bayraklı İlçe Yöneticisi Tunay Ballıkaya destekliyor.

YAMANLAR

Yamanlar mahallesinde 584 oy kullanıldı. Seçimi CHP İzmir İl eski Disiplin Kurulu Baş yardımcısı Hüseyin Gün desteklediği 329 oyla beyaz liste kazanırken 251 oy alan mavi liste kaybetti.

KARŞIYAKA

Örnekköy, Zübeyde Hanım, İnönü, Nergis, Cumhuriyet ve Latife Hanım mahallerinde sandık kurulacak. Örnekköy, , İnönü, Nergis, Cumhuriyet ve Latife Hanım mahalleleri çift liste ile seçime giderken Zübeyde Hanım mahallesi seçime tek liste giidyor.

Örnekköy, Zübeyde Hanım, İnönü, Nergis, Cumhuriyet ve Latife Hanım mahallerinde sandık kurulacak. Örnekköy, , İnönü, Nergis, Cumhuriyet ve Latife Hanım mahalleleri çift liste ile seçime giderken Zübeyde Hanım mahallesi seçime tek liste giidyor.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.