Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de 2 günlük maratonun startı verildi: 8 ilçede karış karış mesai

CHP’de 2 günlük maratonun startı verildi: 8 ilçede karış karış mesai

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Türkiye'nin farklı illerinden seçilmiş 30 milletvekiliyle 8-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği iki günlük İzmir saha çalışması programı bugün İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasıyla başladı. Başkanlıkta yapılan açıklamalarda saha çalışmasının ana temasını tarım olduğu belirtilirken iktidarın üretim ve tarım politikaları eleştiri yağmuruna tutuldu.

  • Ege Postası
  • 08.10.2021 - 11:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Türkiye'nin farklı illerinden seçilmiş 30 milletvekiliyle 8-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği iki günlük İzmir saha çalışması programı bugün İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasıyla başladı.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, öncülüğünde gerçekleştirilecek ilçe ziyaretleri öncesinde yapılan açıklamada, çalışmalarıın ana temasının tarım olduğu söylenilirken erken sçeim meajları verildi.

“ÜLKEMİZ REFAHA ULAŞANA KADAR DURMAYACAĞIZ”

Açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel, çalışmaların ana temasının tarım üzerine şekilleneceğini belirtti ve “CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke öncülüğünde gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan saha çalışmalarımız, bugün Menemen, Aliağa, Bergama ve Kınık’ta olacağız.  Bugün aramızda olan ve çalışmalarımıza katılan milletvekillerimize hoş geldiniz diyorum. 2 günlük programımızda çalışamların ana teması köy ziyaretleri olacak ayrıca kooperatif ve vatandaşlarımızla da bir ataya geleceğiz. AKP iktidarının liyakatsiz bir şekilde yönettiği yönetimde çiftçilerimize ve üreticilerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek için yola yola çıkıyoruz. Girdi maliyetler altında ezilen çiftçilerimiz yalnız olmadıklarını ve sorunlarına çözüm olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz. Tek adam yönetiminin açtığı yaraları iyileştirmek, aydınlık bir Türkiye’de yeniden huzur içinde yaşamak dolantımızla birlikte kuracağımız CHP iktidarıyla mümkün. Bizler, yapay gündemleri konuşma yerine halkımızın gündemiyle ilgileniyor ve Türkiye’yi karanlıktan kurtaracak proje ve kadrolarımızla halkın karşısına çıkıyoruz. Şunu çok iyi  biliyoruz. Bu tablo ülkemizin ve milletimizin kaderi değildir, bu tablo siyasi iktidarın bir tercihidir. İşte biz, ülkemize reva görülen bu tablonun nasıl değişeceğini anlatıyoruz. 31 Mart seçimlerinin ardından ülkemizde gündemi belirleyen Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm örgütümüzle halkının her zaman yanında olan bir CHP var. Bizim gidecek çok yolumuz, halkamızın çözülecek çok sorunu var. Biz, halkımız rahat bir nefes alıncaya, ülkemiz refaha ulaşana kadar durmayacağız” dedi.

“8 İLÇEMİZİ KARIŞ KARIŞ GEZECEĞİZ”

CHP’nin ülkenin dört bir yanında zor zamanında vatandaşların yanında olduğunu belirten CHP Genel Sekreteri Böke, umudu yeşertmek için çalıştıklarını belirtti ve “Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor günlere halkımızla bir arada olmak, yaşadıklarını kendilerinden dinlemek ve İzmir’de yerelden büyüyor olduğumuz nefes alanlarını duyurmak için buradayız. Ülkemizin ve halkmış içinde bulunduğumuz bu çok yönlü krizin içinden kurtarmak için tarihsel sorumluluğumuzun arkındayız. Bu sorumluluğun ışınında milletvekillerimizle Türkiye’nin dört bir köşesinde vatandaşlarımızla bir araya geliyor ve umudu büyütüyoruz. Gün geliyor halkın sandığa yansıyan iradesine sahip çıkmak için İstanbul’un 39 ilçesinde el birliğiyle çalışıyoruz, gün geliyor Elazığ depreminde, İzmir depreminde sellerde yangınlarda CHP’ni bütün örgütleri yaraların sarılması için ortaklaşıyoruz. Günü geliyor vatandaşımızın sıkıntılarını dinleyip ortaklaşa çözüm için her yerde halkımızla buluyoruz. Bugün İzmir’de çiftçilerle tarımı konuşarak, yarın Karadeniz’de üreticilerle buluşarak Türkiye’nin dört bir köşesinde ülkemize umudu getirmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki 2 gün boyunca İzmir’in 8 ilçesinde yoğun bir saha çalışması yürütüyor olacağız. 8 ilçemizi karış karış gezeceğiz. Neredeyse 190 köye bizzat gidip halkla, üreticiyle bir araya geleceğiz. Tarımda, üretimde nelere ihtiyaç olduğunu konuşacağız. Halkımızın sorularını dinleyip onlarla birlikte bu sorunlara çözüm oluşturacağız. İktidarımızda yapacaklarımız birlikte oluşturacağız. Bugün, yerellerin yereldeki iktidar deneyimlerin elde ettiğimiz tecrübeyi iktidar olduğumuzda uygulama fırsatını konuşacağız” diye konuştu.

“BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN”

TÜİK’in enflasyon verilerinin gerçeklerden uzak olduğunun altını çizen Böke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın market alışverişi sonrasında kullandığı “Fiyatlar gayet uygun” sözlerini de sert bir dille eleştirdi ve “Bugün Türkiye tek adama rejimi nedeniyle derin bir kriz içinde. TÜİK’inn makyajlı verilerine göre dahi gıda enflasyonu şahlanmış uçuyor. Bu yaşanalar halk açısından TÜİK’in gördüğünden çok daha ağır yaşanıyor. Kurutulmuş mangolar, ejder meyveleri için Saray’da yüzde 65 daha fazla mutfak masrafı yapılmış ve bunu halkı olarak biz ödemişiz. Sonra da markete çıkıp abur cubura bin 2 lira ödeyen Cumhurbaşkanı, onun mutfak masrafını ödeyen halka utanmadan ‘Fiyatlar gayet uygun’ diyor. Sorunu görmezden geliyor. Sorunu çözecek çareyi üretmek yerine algıyı yönetmeye çalışıyor. Ama bunu da yapamıyor. Çünkü herke görüyor ki bugünkü sistemin altında tek adam rejiminin kurduğu düzen yatıyor. Tek adam rejimi ülkemizi dışarıya bağımlı hale getirdi. Ülkenin tüm girdileri ithalata bağlı. İktidar tarımsal desteği 15 yıldır eksik ödüyor, çiftçi borç batağına sürükleniyor, borcunu ödeyemedikçe de bütün malları haczediliyor. İktidar; çiftçi ve halk için değil yabancı sermayedarlar için çalışıyor. Biz CHP olarak buna seyirci kalmayız. O yüzden bugün burada tarım bilen vekiller olarak Türkiye’yi kalkındırmanın öyküsünü halkımızla birlikte yazmak için geldik. Biz biliyoruz ki Türkiye’nin dört bir köşesinde yeni bir hikaye yazmanın tam zamanı. Bugün de İzmir’de ve tarımın merkezindeyiz. Halkımızın sorunun dinleyip çözüm üreteceğiz ve ortak gelecek vizonundan buluşacağız. Biliyoruz ki ülkenin içinde bulunduğu ağır koşular umutsuzluk yaratmamalı. Tercihleri farklı olan bir siyasi iktidara yani ranttan değil halktan yana olan bir iktidarla yani bizim iktidarımızla bu sorunlar çözülecek. Bu düzeni değiştirmek mümkün. Ekonomik buhranı aşmak için güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Biz bunu kuracağız. Halkın olan paraların halk için harcandığı, halkın parasının nereye harcanacağında dahi söz sahibi olduğu bir sistem kuracağız. Halk o zaman ödediği vergilerin nereye harcandığının hesabını sorabilecek. Bu iktidar bugün çiftçiye 211 milyar lira borçlu. Biz, çiftçiye vergisinin nereye harcandığının hesabını sorabileceği ve hak ettiği desteği alabileceği bir demokrasiyi el birliğiyle kuracağız. Mecliste yeni yasama yılı başladı ve bir vergi yasa teklifi verdi .Çiftçiye hakkı olan destekler ödenmediği gibi ortaya çıktı ki ödenen desteklerden de vergi kesintisi yapılmış. Danıştay bu kesintinin hukuksuz olduğuna karar erdiği için teklif verildi. Bu teklif görüşmelerinde çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV alınmasın dedik. Ama kabul edilmedi. Biz iktidar olduğumuzda abu vergileri almayacağız. Biz iktidar olduğumuzda çiftçiyi piyasanın vahşi ellerine terk etmeyeceğiz, çiftçilerinin borçlarının faizlerini ilk bir hafta içinde sileceğiz. Biz, çiftçinin üretim araçlarını haczeden b kanunu hemen değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“BUNU YAPARLARSA YÜZDE 30 VERGİ HALKIN CEBİNDE KALACAK”

Pandora Belgelerine de değinen Böke, CHP iktidarınd şeffaf yönetimle vergilerin hesabının sorulabileceğinin altını çizdi ve şunları söyledi; “Son günlerde bir yandan Pandora’nın kutuları açılıyor. Vergi cennetlerine kaçırılmış olan halkın parası yavaş yavaş ortalığa dökülüyor. Halkın vergisinin nasıl gizemli bağışlarla, paravan şirketlerle vergi cennetlerine kaçırıldığı gün yüzüne kaçtı. 2006’dan beri listelenmesi gereken vergi cenneti ülkelerin listelenmesi yapılmıyor. Bunu bilerek yapmıyorlar. Bunu yaparlarsa yüzde 30 vergi halkın cebinde kalacak. Ama bunu yapmıyorlar biz iktidara gelince bu siteye yayınlayacağız. Nasıl ki bu iktidar 2022’de partimizin de desteğiyle yolsuzlukların üstüne girmek için bir komisyon kurduysa biz iktidara gelince bu komisyonu1 yeniden kuracağız ve halkın gasp edilen bütün hakkının hesabını soracağız Halkın vergisi, vergi cennetlerine kaçamayacak. Biz o gün gelene kadar sorularımız sormaya devam edeceğiz. 128 milyar dolar nerede? Düzeli olarak 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim? İktidar olana kadar bunu soracağız, iktidar olduğumuzda da bu sorunun cevabını vereceğiz. Hayat pahalılığına sebep olanlar bu sorunu çözemezler. Bu yüzden diyoruz ki erken seçim, derhal seçim. Türkiye’nin kaybedecek tek bir günü bile yok. Biz bu yağmacı, baskıcı rejime son vereceğiz.”



İl Başkanlığında yapılan toplantının ardından CHP heyeti çalışma yapacakları ilçelere gittiler. Aliağa bölgesinde saha çalışması yapacak olan Başkan Yücel, Böke CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır ile Aliağa İlçe Başkanlığı’nda partililerde bir araya gelerek sorunlarını dinlediler.

“ÜLKENİN DURUMU ROTADA”

Toplantıda konuşan Başkan Yücel, “Bugün İzmir'de 2 günlük programımızın startını verdik. İzmir milletvekillerimizin dışında 20 misafir milletvekillerimiz 2 gün boyunca birlikte saha çalışması yapacağız. Bu çalışmamızın ana unsuru köy çalışması. Çiftçimiz üreticimiz ile bir araya gelecek. İlçe merkezinde mahallelerde çalışmamlar yapacağız. Kınık Bergama Aliağa ve Menemen'deyiz bugün. Diğer gruptaki arkadaşlarımızı diğer 3 ilçede çalışma yapıyor. Yarın Kiraz Beydağ bayındır ve tire ilçelerimizde çalışma yapacağız. Ülkenin durumu rotada. Bunları tek tek konuşamaya gerek yok.  Halkımız vatandaşımızı ile ezilen kesimle, çiftçi köylü esnaf gençlerimiz ile önümüzdeki süreçte daha fazla yan yana geleceğiz. Yerel yönetimde yaptığımızı çalışmaları iktidara geldiğimde ülke geneline yayılmasını sağlayacağız” dedi.

“BUGÜN YAPTIKLARIMIZ BÜYÜK BİR RESMİN PARÇASI”

Böke ise, “Bugün önemli bir çalışmanın buluşmasındayız. Önemli çünkü Türkiye'nin artık bu iktidarın yarattığı düzende kaybedecek bir günü dahi kalmadı. Çok ağır bir yıkımla karşı karşıyayız. Halkın iliklerine kadar hissediyor olduğu ekonomik burhan ile karşı karşıyayız. Aynı zamanda toplumsal barışı ortadan kaldıran ötekileştiren, tolumu bir gelecek hayalinde buluşturmak bir yana bugün toplumu ayrıştıran siyasi bir kutuplaştırma ile karşı karşıyayız. Dış politikada eğitime Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek politikalarda iktidarı attığı adımlar ile karşı karşıyayız. Bu karanlığı biliyoruz. Ancak bu karanlığın içindeki aydınlığı ve umudu hatırlatmak için yan yanayı. Neden bu karanlığı bir kader olmadığın, tesadüfen yaşanmadığını, yanlış yönetim olduğu için yaşanmadığını, aksine bilerek isteyerek siyasi tercihler ile kurmuş olduğu düzenin sonunda yaşandığını bildiğimizi için bir umudu tarif ediyoruz. Çünkü bu talih, iktidar değiştiği takdirde, siyasi tercihlerin değişebileceğini, siyasi tercihler değişebilirse düzenin değişebileceğini, düzen değişirse yaşadığımızı tüm bu sorunların da ortadan kalkabileceğini söylüyor bize. Dolayısıyla her ne kadar bugün çok ağır koşullar yaşıyor olsak ta, bu ağır koşulların karamsarlığı yol açmasına engel olmamız lazım. Bu koşulların değişebilir olduğunu, bunu için Türkiye'nin maddi kaynağının insan kaynağının da olduğunu ve değiştirmek için bir siyasi iradenin olduğunu da yeniden hatırlatmak zorundayız. Biz CHP olarak bir sonraki seçimlerde Türkiye'nin yaşıyor olduğu yıkımda 2. yüzyıl öyküsünü hep birlikte yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Tam da bu iktidar iddiası ve artık bunun çok yakın olduğunun sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bugün yaptıklarımız büyük bir resmin parçası. Sadece bu hafta mersinde genel başkanımız ve pek çok milletvekilimiz nakliyeciler ile buluştu, bu hafta genel başkanımız bu sabah kültür ve sanat zirvesinde kültür ve sanat emekçileri ile buluştu. Sadece bu hafta İzmir vekilleri ve Türkiye çapından gelmiş tarım alanında uzmanlaşmış 20 milletvekili başka bir tarımı anlatmak için buluyoruz. Sadece birkaç gün içinde yine bu şekilde 20 milletvekilimizin Rize'de üreticiler ile buluşacağız bir toplantı yapacağız. Gerçek demokrasiler içinde halkın olduğu yönetimlerdir” ifadelerini kullandı.

İlçe başkanlığında yapılan toplantının ardından CHP Aliağa saha ekibi gruplara bölünerek ilçenin köylerine üreticilerle buluşmaya gittiler. Başkan Yücel, Böke ve Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ile Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyarete geldiler. Sanayici ziyaretleri öncesinde OSB Yönetim Binası’nda ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Gündüz ile bir araya gelen heyet basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.  Bütün gün oda ziyaretinde bulunacak olan heyet, ALOSBİ’nin ardından Aliağa Ticaret Odası ve Petrol-İş’i ziyaret edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.