Dolar 32,7444
%-0.07
Euro 35,0728
%-0.05
Altın 2.442,170
%-0.64
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin Ankara, Antalya ve Adana adayı belli oldu

CHP'nin Ankara, Antalya ve Adana adayı belli oldu

CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylamanın sonucuna göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Zeydan Karalar oldu.Öte yandan Yavaş, 'Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun' dedi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2018 - 16:19

CHP Parti Meclisi'nde Mansur Yavaş'ın adaylığına ilişkin kapalı oylama kararı alındı.

CHP PM'de kapalı oylamadan salt çoğunluğun kabul oyunu alan Mansur Yavaş CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Parti Meclisi'nde yapılan oylamada Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına ilişkin 45 üye 'evet' derken 12 üye ret oyu kullandı, 1 üye ise çekimser kaldı.

MANSUR YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Kararın ardından Mansur Yavaş, Twitter'dan açıklama yaptı. Yavaş, ''Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun. Allah’ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara’ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.'' ifadelerini kullandı. 

ADANA ADAYI KARALAR

CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylamanın sonucuna göre CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar oldu.

CHP MYK'nın ardından CHP PM üyeleri de Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar'a onay verdi.

ANTALYA ADAYI BELLİ OLDU

CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu.

MYK sonrası toplanan Parti Meclisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Konyaaltı’nda biri Anavatan Partisi, 3’ü CHP olmak üzere 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Muhittin Böcek’i belirledi.

Muhittin Böcek, adaylığının belli olması sonrasında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "20 yıldır Konyaaltı’nda birlikte başardık. Şimdi de hayatımı adadığım Antalya’da birlikte başarmaya geliyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, örgütümüze ve Sayın Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Oturan değil çalışan Antalya’ya hazır olun, şimdi çalışma zamanı" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.