CHP'li vekiller iki ismin açıklamalarına sert çıktı: Kılıç 'Çifte standart' dedi, Uzun sordu: 'Hangisi yalan söylüyor?'
CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Salih Uzun, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamalarına sert çıktı. CHP'li Kılıç ve Uzun, Şimşek ve Güler'in açıklamalarının tezat olduğunu savundu. Kılıç, durumu "Emekliye gelince tasarruf, Yandaşa gelince cömertlik. Biz bu çifte standardı kabul etmiyoruz" derken, Uzun ise "Hangisi yalan söylüyor?' sorusunu sordu.
- Ege Postası
- 02.03.2026 - 22:18
- Güncelleme: 02.03.2026 - 23:01
EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Salih Uzun, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bugün basına yaptığı açıklamalara adeta ateş püskürdü.
Bakan Şimşek, 'Yüksek gelirli ülkeler grubuna dahil olduk' açıklamasında bulunurken, AK Parti Grup Başkanı Güler ise milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyesine zam yapılmayacağını açıkladı.
CHP'li Kılıç, açıklamaların aynı gün yapıldığına dikkat çekerek, "Madem yüksek gelirli ülkeyiz; Neden emekli torununa harçlık veremiyor? Neden pazar filesi eksik kalıyor? Neden bayram sofraları eksiliyor?" sorusunu yöneltti.
Kılıç, iktidara sert ifadelerle yüklenerek "Yüksek gelirli ülke masalını sarayda anlatabilirsiniz. Ama pazarda, fırında, markette gerçek başka." ifadeleriyle vatandaşın çektiği zorluklara değindi. Öte yandan durumu 'çifte standart' olarak niteleyen Kılıç, "Emekliye gelince tasarruf, Yandaşa gelince cömertlik… Biz bu çifte standardı kabul etmiyoruz." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
CHP'li Kılıç'ın yaptığı açıklamanın tam hali şu şekilde:
Aynı gün, iki açıklama.
— Av. Sevda Erdan Kılıç (@SEVDAERDAN) March 2, 2026
Biri çıkıyor diyor ki:
“Yüksek gelirli ülkeler grubuna dahil olduk.”
Diğeri çıkıyor diyor ki:
“Kaynak üretemiyoruz, emeklinin bayram ikramiyesine zam yok.”
Milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz?
Madem yüksek gelirli ülkeyiz;
Neden emekli torununa… https://t.co/IsSmqiQ8tK
UZUN'DAN 'YALAN' VURGULU TEPKİ
Konuya ilişkin tepki gösteren bir diğer isim olan CHP'li Uzun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Güler ve Bakan Şimşek'in açıklamalarını alıntılarken dikkat çeken ifadeler kullandı.
Uzun, 'Hangisi yalan söylüyor? a) İkisi de b) İkisi de c) İkisi de d) ikisi de' şeklinde tepki göstererek, "Milleti çok hafife alıyorlar" dedi.
Uzun'un yaptığı açıklamanın tam hali şu şekilde:
HANGİSİ YALAN SÖYLÜYOR?
— Salih Uzun (@SalihUzunDr) March 2, 2026
“Zengin ülkeler arasına girdik” diyen Maliye Bakanı mı?
“Emekliye kaynak bulamıyoruz” diyen AKP Grup Başkanı mı?
a) İkisi de
b) İkisi de
c) İkisi de
d) ikisi de
MİLLETİ ÇOK HAFİFE ALIYORLAR… ÇOK… https://t.co/tYZaD2TSeV
Yorum Yazın