Dolar 32,4568
%0.11
Euro 34,7455
%-0.16
Altın 2.423,040
%-0.49
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençler 1 Mayıs'ı sanal kutlayacak

CHP'li gençler 1 Mayıs'ı sanal kutlayacak

Yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında 1, 2 ve 3 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı gündemde. Öte yandan Coronavirüs nedeniyle halihazırda toplu gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler İçişleri Bakanlığınca yasaklanmıştı. Her yıl meydanlarda kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl salgın nedeniyle kutlanamayacak. Bu nedenle CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 1 Mayıs’ı sanal ortamda kutlayacak. Twitter'da #HaklıyızKazanacağız hastagıyla yapılacak kutlama saat 13.00’te gerçekleştirilecek. 

  • Ege Postası
  • 27.04.2020 - 13:17

EGEPOSTASI-Cuma gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 3 gün olarak uygulanması gündemdeyken meydanlarda sadece sembolik kutlamalar yapılacak.

Öte yandan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 1 Mayıs’ı sanal ortamda kutlayacak. #HaklıyızKazanacağız etiketiyle yapılacak kutlama saat 13.00’te gerçekleştirilecek. 

Sosyal medayadan duyurulan kutlama porgramı için, “Sağlığımız için; Gündoğdu Meydadanı’nda değil, Twitter meydanındayız..! 1 Mayıs; 13.00’te Hep birlikte haykırıyoruz.  #HaklıyızKazanacağız” mesajı paylaşıldı.

CHP İl Gençlik Kolları Örgütleri tarafından yapılan açıklama şöyle:

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemesi sebebiyle karantina altında geçirdiğimiz bu günlerde CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri 1 Mayıs’ta Twitter’da buluşuyor.

Ülkemizde ve dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgını nedeniyle büyük oranda sokağa çıkmama kuralı uygulanıyor. Salgının etkilerini azaltmak ve yayılımının önüne geçmek amacıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edildiği bu günlerde, 1 Mayıs İşçi Bayramı da alanlarda kutlanılamayacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik örgütleri geleneği bozmadı. Sosyal medyada yayınladıkları çağrı görseli ile herkesi 1 Mayıs saat 13.00’da #HaklıyızKazanacağız etiketiyle Twitter’da buluşmaya davet etti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Ozan Uyan, “Sağlığımız için bu 1 Mayıs'ta evde kalmamız gerekiyor. Ancak emek mücadelesi evde kalsak bile devam etmeli. Bu sebeple CHP İzmir Gençlik Örgütleri olarak 1 Mayıs'ta Gündoğdu meydanında değil twitter meydanındayız. #HaklıyızKazanacağız diyerek binlerle birlikte yeniden haykıracağız. Emek sömürüsünden çocuk işçilere, katledilen işçilerden, kadın işçilerin yaşadıklarına kadar her konuda söylemlerimizi ve işçi sınıfının taleplerini haykırmaya devam edeceğiz. Herkesi bu mücadeleyi sürdürmeye, yeniden halaylar çekeceğimiz günler gelene kadar Twitter’da buluşmaya davet ediyorum” diyerek çağrıda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.