Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li başkanlar Kılıçdaroğlu'yla görüştü

CHP'li başkanlar Kılıçdaroğlu'yla görüştü

CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantı sonrası belediye başkanları ile Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı paylaşıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun toplantının ardından açıklama yaptı. Torun, "11 büyükşehir belediye başkanımızın tamamı, Sayın Genel Başkanımızı; desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduğunu ifade ettiler. Her türlü alacağı kararda da yanında olduklarını söylediler” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.03.2023 - 11:42
  • Güncelleme: 04.03.2023 - 18:59

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun kısa bir açıklama yaptı. Daha sonra CHP MYK olağanüstü toplandı. Toplantı 2,5 saat sürdü. 

Belediye başkanları, olağanüstü MYK toplantısı öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, genel merkeze girişinde, gazetecilere; “Genel Başkanımızı destekliyoruz. Ve fikrimizde en ufak bir değişiklik olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı. Akşener’in açıklamalarının anımsatılması üzerine ise Büyükerşen, “Talihsizlik” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Bugün buluşacağız, 11 büyükşehir belediye başkanı. Sayın Genel Başkanımız ile görüşeceğiz. Biz başından beri ortak karar alıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacaktır. Tam desteği kendisine vereceğiz, bugün. İnanıyorum ki sonuç, istediğimiz gibi olacak. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Akşener’in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Albayrak, “Anlayamadım. Biz de bin anlam veremedik. Üstelik, açıklamalarındaki; Ekrem Bey ve Mansur Bey’i göreve davet ediyorum’ açıklaması bana göre çok yanlış, düşündürücü. Bugünkü temaslardan sonra bazı şeyler daha netleşecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları'nı bugün Genel Merkez'deki makamında kabul etti. 

Görüşmeye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise bölgede deprem sonrası yürütülen çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı.

Kılıçdaroğlu'na görüşmede; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun eşlik etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, sosyal medya hesabı üzerinden görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Halil İbrahim sofrasıdır bizimki; hiç eksilmesin, hep artsın. Halil İbrahim bereketi hep olsun" dedi. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN DEPREM BÖLGESİNDEKİ SU SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN TALİMAT

Edinilen bilgiye göre, toplantıda; deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar da ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanları Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi. Kılıçdaroğlu’nun Hatay başta olmak üzere, deprem bölgesinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını verdiği belirtildi.

İKİ BAŞKANLA ÖZEL GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu'nun toplantısı sonrasında, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.

CHP'li belediye başkanları toplantının ardından Genel Merkez'den ayrıldı.

TORUN AÇIKLAMA YAPTI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanları ile toplantısının ardından açıklama yaptı.

Torun, şunları söyledi:

“Bugün, 11 büyükşehir belediye başkanımızın 10’u; Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettiler. Hatay’daki depremden dolayı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız katılamadı. O, yoğun bir çalışma içerisinde. Ama, 11 büyükşehir belediye başkanımızın tamamı, Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ederek; desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduğunu ifade ettiler. Her türlü alacağı kararda da yanında olduklarını söylediler.

Ardından da değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler… Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti. Ardından da ayrıldılar.”

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarıyla buluşmasına ilişkin parti genel merkezinden fotoğraf paylaşıldı.

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ MYK TOPLANTISI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

MYK'de, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamaları ile bundan sonra izlenecek yol haritası ele alındı. Toplantı 2,5 saat sürdü.

Altılı Masa'nın hangi adımları atacağı, Millet İttifakı'nın yol haritası ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı değerlendirildi, kesin bir karar verilmedi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için görüşmeler devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.