Dolar 32,5350
%0.3
Euro 34,8608
%0.34
Altın 2.440,970
%0.09
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'dan 'uyuşturucu' isyanı: Romanlar madde bağımlılığı ile mücadele kaderine terk edildi

CHP'li Purçu'dan 'uyuşturucu' isyanı: Romanlar madde bağımlılığı ile mücadele kaderine terk edildi

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman yurttaşların yaşadığı Güney Mahallesi'nde gençlerin yüzde 80'inin madde bağımlısı olduğunu ileri sürerek, "Roman mahallelerinde bu kadar yoğun bir uyuşturucu sorunu varken hiç kimse kılını kıpırdatmıyor" dedi. Çocuklarının madde bağımlısı olduğunu belirten bir kadın, "Her gün çocuğuma para vermeyişimde ya bir camımı kırıyor ya beyaz eşyamı parçalıyor. Şimdi büyük oğlum beni dövmeye, dayak atmaya da başladı" diyerek ağladı.

  • Ege Postası
  • 01.04.2022 - 16:38

CHP'nin Roman kökenli milletvekili Özcan Purçu, muhtar Akın Öz ve çocukları madde bağımlısı olan kadınlarla birlikte Güney Mahallesi’nde basın açıklaması yaptı. Yetkililere çağrıda bulunan Purçu, şunları söyledi:

"Roman gençler, işsizlikten, eğitimsizlikten kötü yola sevk ediliyor. Kötü yolda kullanılıyor. Madde bağımlısı yapılıyor. Bunu devlete söyledik. Ama maalesef sadece polisi mahallelere getirmekle operasyon yapmakla olmuyor. Aile Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. Aile Bakanlığı mahallelerimize girsin. Valilik nerede! Valilik de mahallemize girmiyor. AMATEM girmiyor. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü bu mahalleye gelmiş mi? Hangi mahalleye gelmiş de bu konuyla ilgili çalışma yapmış?"

"UYUŞTURUCU SATICILARINI SALIYORSUNUZ, SALMAYIN"

Hakim ve savcılara da çağrıda bulunan Purçu, şöyle devam etti:

“Savcılar ve hakimler; yakaladığınız uyuşturucu satıcılarını salıyorsunuz, salmayın. Saldığınız her satıcı yüzlerce genci yine zehirlemeye devam ediyor. Üzerinizde büyük bir yükümlülük var. Sizin işinize karışmayız, karışamayız. Ama satıcıları salarsanız bu mahalleler yaşanmaz hale gelir. Anneler kan ağlıyor."

"GENÇLERİN YÜZDE 80'İ MADDE BAĞIMLISI"

İzmir'de madde bağımlılığının gittikçe arttığını belirten Purçu, "Devletin tüm kurumlarının, benim de diğer yöneticilerin de bürokratların da sorumluluğu var. Ben her gün bu mahallelere geliyorum. Muhtarım burada. Bir tane yetkili görmüyorum. Gençlerin yüzde 80'i madde bağımlısı. Maalesef İzmir'de madde bağımlılığı oranı ve uyuşturucu satıcılığı her gün kat kat artıyor. Son 10 yılda 25 kat artmış durumda. Roman mahallelerinde bu kadar yoğun bir uyuşturucu sorunu varken hiç kimse kılını kıpırdatmıyor" dedi.

"OĞLUM BENİ DÖVMEYE BAŞLADI"

Purçu'nun yanındaki bir kadın ise şunları söyledi:

"Mahvolduk. Her günümüz zindanda geçiyor. Ne uyku var ne yemek var, ne huzur var. Evimizdeki eşyalarımızı çocuklarımız alıp uyuşturucu parası için satıyor. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Evimizdeki 9 camımız kırık. Her gün çocuğuma para vermeyişimde ya bir camımı kırıyor ya beyaz eşyamı parçalıyor. Ya kapımı ya koltuklarımı kesiyorlar. Şimdi büyük oğlum beni dövmeye, dayak atmaya da başladı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.